Om oss

Vi levererar branschledande lösningar inom last mile-logistik för hemleverans av kyld mat och läkemedel.

Gordon Delivery är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av kylda leveranser. Vi har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Vi växer snabbt och hade 2022 en nettoomsättning på 568 miljoner SEK.


På en snabbt växande marknad är vi ensamma om att erbjuda våra kunder:

Kylda och frysta leveranser

Alla våra terminaler är kylda och hela vår fordonsflotta består av kylbilar. Det innebär att vi kan erbjuda en obruten kylkedja hela vägen – från lager till kundens dörr.

Gegografisk täckning

Till skillnad från många andra last mile-aktörer är vi inte begränsade till leveranser i storstäder. I Sverige kan vi erbjuda våra kunder en räckvidd på 90% av alla invånare. I Danmark når vi 96% av alla invånare.

SaaS-plattform

Navet i Gordon Delivery är vår egenutvecklade molnbaserade plattform. Plattformen utvecklas hela tiden av vårt tech-team som arbetar tätt tillsammans med våra kunder. 


Coop Sverige, Hello Fresh och Simple Feast är några av de som tagit klivet till en enhetlig och digitaliserad kundupplevelse med hjälp av Gordons logistiklösning och plattform.

Gordon i siffror


+19

Miljoner kunder i räckvidd

+99%

Framgångsrika leveranser

4,8/5

I konsumentbetyg


Vi vet att alla val vi gör, stora som små, har betydelse. Därför väljer vi att fokusera på hållbarhet så att vi i alla delar bidrar till en positiv utveckling. Så här syns det i vårt arbete:


Klimat

Minst var tionde köp inom handeln görs idag via nätet. Genom att jobba smart med logistik styr vi utvecklingen mot minskade klimatavtryck.

Människor

Sedan start har vi bestämt oss för att vara ett föredöme som uppdragsgivare i en bransch där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden och villkor.Vårt team

Gordon Delivery grundades i Stockholm 2015 av Ali Ghoce och Per Källgården. Med den erfarenhet, kunskap och know-how vi byggt sedan dess erbjuder vi idag en komplett helhetslösning och genomför hundratusentals leveranser varje månad.

Vi är idag +60 Gordon-anställda och drygt 500 förare. Vi har vitt skilda bakgrund, men gemensamt att vi alla älskar att utveckla nya, smarta lösningar inom last-mile logistik. Vi har kontor i Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.


Vi vill jobba med dig!

Vill du också vara med och förändra en hel bransch? Gordon växer snabbt och letar ständigt efter talanger.Styrelse


Anders Nyberg

Styrelseordförande
Konsult

Aida Jammal

Styrelseledamot
eEquity

Ali Ghoce

Styrelseledamot
Co-founder/CEO
Gordon Delivery

Johan Frenckner

Styrelseledamot
Longrun Capital

Magnus Wiberg

Styrelseledamot
eEquity

Per Källgården

Styrelseledamot
Co-founder
Gordon Delivery


Lead Investor: eEquity

Gordon Delivery är ett privatägt teknikbolag som växer snabbt. Kapital från våra investerare med eEquity i spetsen gör det möjligt för oss att fortsätta vår spännande tillväxtresa, ytterligare vässa vår digitala plattform, växa med fler duktiga medarbetare och etablera oss i ännu fler länder.

eEquity specialiserar sig på tillväxtbolag med grund i e-handel. Bolaget grundades 2010 av Magnus Wiberg, co-founder Pricerunner, och Patrik Hedelin. Här kan du läsa mer. 

Senaste nytt


Få de senaste nyheterna direkt i din inkorg med Gordon Newsletter

External Form - Newsletter Subscribe

*” anger obligatoriska fält

marketing opt-in