Gode ​​arbeidsforhold

Velkommen som sjåfør

Sedan starten 2015 har vi på Gordon haft som mål att skapa bra arbetsvillkor i en bransch som ofta byggt på flera led av underleverantörer där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden. Vi ställer krav på våra partners för bra arbetsvillkor och samarbetar med egenanställningsföretag vilka våra förare är egenanställda genom.


Alla våra förare på Gordon är anställda via egenanställningsföretag. Du får en marknadsmässig timlön, ersättning för obekväm arbetstid och tjänstepensionsförmån. Du omfattas av sjuklönelagen och semesterlagen, och har liv- och olycksfallsförsäkring.

Via egenanställningsföretagen får du:

  • Tjenestepensjon
  • Forsikring
  • Sykepenger
  • Feriepenger
  • Betaling av sosiale avgifter

Og selvfølgelig benytter vi ingen prestasjonsbaserte bøter.Fleksibelt og fritt arbeid

Som förare erbjuds du ett flexibelt och fritt arbete. Du väljer själv hur mycket och när du vill arbeta. Det gör det möjligt att kombinera uppdrag för Gordon med studier eller andra arbeten. 

Gordons samarbete med olika egenanställningsföretag har skapat 100-tals nya arbetstillfällen och gett många nyanlända, studenter och unga människor en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. 


Fem vanliga frågor om uppdrag som förare


Kan jeg ta imot oppdrag fra andre selskaper samtidig?

Absolutt. Som sjåfør velger du selv hvilke oppdrag du vil ta og hvilke selskaper du vil jobbe for.

Hvem er ansvarlig hvis de skjer en ulykke mens jeg er på et oppdrag?

Alla förare är via egenanställningsföretag försäkrade med bland annat olycksfallsförsäkringen TFO som gäller om man skulle skada sig i jobbet eller på väg till eller från jobbet. Vid en personskada under uppdrag för Gordon är det egenanställningsföretaget som ansvarar för skadan. Gordon ansvarar för trafik- och vagnskada för fordon.

Kan jeg få sykepenger?

Ja, du har rett til sykepenger i henhold til loven om sykepenger.

Hva skjer hvis en arbeidsøkt varer lenger enn forventet?

Alle sjåfører får betalt for den tiden oppdraget faktisk tar. Hvis det oppstår forsinkelser, får du betalt for hele arbeidstiden.

Kan jag välja vilket egenanställningsföretag jag vill för det specifika uppdraget?

Absolut, så länge egenanställningsföretaget uppfyller de krav vi har på en arbetsgivare kan du som förare alltid välja vilket egenanställningsföretag du vill bli anställd hos.


Siste nytt


Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset som delas till en aktör som ligger i framkant och driver en framgångsrik och effektiv e-handel med dagligvaror. Den 14 november koras vinnaren på Dagligvarugalan – nominera idag!

Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset, vinnaren koras på Dagligvarugalan den 14 november.