Gode ​​arbeidsforhold

Velkommen som sjåfør

Sedan starten 2015 har vi på Gordon haft som mål att skapa bra arbetsvillkor i en bransch som ofta byggt på flera led av underleverantörer där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden. Vi ställer krav på våra partners för bra arbetsvillkor och samarbetar med Cool Company som anställer och bemannar på Gordons uppdrag.


Som förare med uppdrag för Gordon anställs du av Cool Company och omfattas av kollektivavtal med Säljarnas. Du får en marknadsmässig timlön, ersättning för obekväm arbetstid och tjänstepensionsförmån. Du omfattas av sjuklönelagen och semesterlagen, och har liv- och olycksfallsförsäkring.

Genom Cool Company säkerställs att rätt avsättningar görs till:

  • Tjenestepensjon
  • Forsikring
  • Sykepenger
  • Feriepenger
  • Betaling av sosiale avgifter

Og selvfølgelig benytter vi ingen prestasjonsbaserte bøter.Fleksibelt og fritt arbeid

Som förare erbjuds du ett flexibelt och fritt arbete. Du väljer själv hur mycket och när du vill arbeta. Det gör det möjligt att kombinera uppdrag för Gordon med studier eller andra arbeten. 

Gordons partnerskap med Cool Company har skapt hundrevis av nye arbeidsplasser og gitt mange nyankomne, studenter og unge en mulighet til å komme inn på arbeidsmarkedet. 


Fire ofte stilte spørsmål til Cool Company


Kan jeg ta imot oppdrag fra andre selskaper samtidig?

Absolutt. Som sjåfør velger du selv hvilke oppdrag du vil ta og hvilke selskaper du vil jobbe for.

Hvem er ansvarlig hvis de skjer en ulykke mens jeg er på et oppdrag?

Alla förare är via Cool Company försäkrade med bland annat olycksfallsförsäkringen TFO som gäller om man skulle skada sig i jobbet eller på väg till eller från jobbet. Vid en personskada under ett uppdrag för Gordon är det Cool Company som ansvarar för att hantera skadan. Gordon ansvarar för trafik- och vagnskada för fordon.

Kan jeg få sykepenger?

Ja, du har rett til sykepenger i henhold til loven om sykepenger.

Hva skjer hvis en arbeidsøkt varer lenger enn forventet?

Alle sjåfører får betalt for den tiden oppdraget faktisk tar. Hvis det oppstår forsinkelser, får du betalt for hele arbeidstiden.


Her kan du lese mer og stille spørsmål til Cool Company.


Siste nytt