Smakfulla överaskningar till land och stad:

“Med Gordon når vi ut till hela vår kundgrupp”

Smakbox är Sveriges största provsmakningsbox som fortsätter att överraska sina mottagare. I boxarna packas smakprover och produkter som hålls hemliga för kunderna till dess att lådan öppnas. Det kan kan vara allt från delikatesser och sötsaker till drycker och matvaror från olika varumärken.

–Vi ger våra kunder möjligheten att upptäcka nya smaker och produkter som man kanske annars inte skulle ha testat. Det är ett roligt sätt att utforska och prova på olika smaker och matupplevelser, säger Kaj Jones, Head of Operations & Development på Smakbox.

Till en början packades bara torra varor med, men i takt med att fler kunder upptäckte tjänsten ville man addera fler smakmixar. För att kunna skicka med även kylda och frysta varor inleddes ett samarbete med Gordon.

– Med Gordon får vi en teknisk plattform, en obruten kylkedja för hemleveranser och möjlighet att ge våra kunder ett riktigt bra kundlöfte.

Till skillnad från många andra mealkit-aktörer bor de flesta av Smakbox kunder inte i storstaden utan på mindre orter.

– I storstäder finns ett helt annat typ av utbud och specialiserade butiker. Bor du på en mindre ort finns det kanske en lokal livsmedelsbutik. Med Gordon som leveranspartner kan vi nå ut till kunder både i och utanför städerna för att ge många möjlighet att prova på ny spännande mat och dryck, säger Kaj.

För Smakbox har det ökade intresset att testa nya livsmedel på nätet inneburit möjligheter men också utmaningar.

– Den största logistiska utmaningen för oss är att vi hanterar kalla varor. Alla delar i kedjan behöver fungera; att varorna kommer in till oss i rätt tid, att vi kan packa dem utan fördröjning och att de kommer ut snabbt.

Därför är det extra viktigt att ha ett nära samarbete med sin last mile-partner berättar Kaj.

– Det har till exempel hänt att en leverantör har varit sen till oss med en mejeriprodukt med kort hållbarhet så vi inte hunnit packa den, då har vi kunnat skicka den direkt till Gordons terminaler istället.

Lagom till våren har Smakbox fått ett nytt utseende som kommer rullas ut tillsammans med en ny sajt. Jämte arbetet med nylanseringen av varumärket kommer fokus att ligga på att fortsätta överraska kunderna med nya upplevelser.

– Nu ser vi på möjligheter till andra typer av produkter och nya geografiska områden för att kunna dela matupplevelser med ännu fler, säger Kaj.

Dele:

Siste nytt