“Vi säljer mest räkor i hela Malmö”

I februari är det tio år sedan Harald Jarl grundade Fisk & Skaldjur, och han har lärt sig vad som går hem. Torsk, röding och skaldjur är några av alla frysta favoriter som levereras hem till kunder i Malmö, Göteborg och Stockholm med hjälp av Gordon. 

Från att varit ett lokalt fiskbilsföretag når nu Fisk & Skaldjur med Gordon som leveranspartner till hälften av Sveriges befolkning.

– Vi är framförallt kända för våra stora räkor. De är så stora så det går 40-60 räkor på ett kilo. Vi säljer mest räkor i hela Malmö och av Kalix löjrom har vi sålt ofantliga mängder, säger Harald Jarl. 

Från början utgjordes verksamheten av en fiskbil som körde runt och sålde produkter till privatpersoner i Skåne. Genom åren har företaget vuxit och med konceptet ”grossistpriser till privatpersoner” vill de erbjuda kvalitetsprodukter till överkomliga priser.

När det gäller leveranser har samarbetet med Gordon varit avgörande. Genom att överlåta ansvaret för leveranserna till Gordon har Fisk & Skaldjur kunnat fokusera mer på sin kärnverksamhet. 

– Det är dyrt att köra runt själv och det tar mycket längre tid att köra runt till kunder än vad man tror. Vi ville få mer tid att lägga på huvudverksamheten. Och det var helt rätt val. Vi har nästan dubblat omsättningen senaste året, säger Harald. 

Med höga krav på sig själv och sitt företag är det viktigt för Harald att säkerställa att kunderna får sina produkter i tid och av högsta kvalitet. Och för Fisk & Skaldjur konstaterar han att framtiden ser ljus ut:

– Nu planerar vi för fortsatt tillväxt. 

Dele:

Siste nytt