Kombuchabryggeri når nya kunder med obruten kylkedja

På det Södermalmsbaserade kombuchabryggeriet ICHA produceras läskande drycker till hälsomedvetna kunder runt om i landet. Den fermenterade drycken är opastöriserad och kan ta skada om den utsätts för värme. Därför är det viktigt att kombuchan transporteras och förvaras i en kall miljö. 
– Med Gordon som leveranspartner har vi kunnat bredda våra leveransområden och våra kunder kan njuta av vår kombucha i bästa möjliga skick, säger Ash Talukder, VD på ICHA.

ICHA tillverkar och säljer ekologisk kombucha, en naturligt fermenterad dryck som bryggs på sötat te. Kombuchan tros ha sina rötter i Kina, där den druckits för sina hälsoeffekter i över 2000 år. Drycken innehåller en så kallad SCOBY-kultur (symbiotic culture of bacteria and yeast) och blir lätt pärlande med en syrligt god smak.  

Foto: Anders Ljung, Swedish Success Magazine

Vilka smaker ICHA erbjuder är säsongsberoende, men av de nuvarande smakerna är Äpple & Kanel kundernas favorit. Produkterna säljs till både privatpersoner och företag.

– Bland våra kunder finns privatpersoner, restauranger, caféer och företag som delar vår passion för hälsa och hållbarhet. Vårt mål är att vara tillgängliga för alla som vill njuta av vår kombucha, säger Ash.

Tidigare levererade ICHA sina produkter på egen hand inom Stockholmsområdet. När de började känna av en efterfrågan i andra svenska städer insåg de att de begränsades av den egna förmågan att leverera med stor räckvidd. Dessutom upplevde de utmaningar med att kunna hålla en obruten kylkedja under leveransen vilket ledde till att de sökte en ny lösning för sin logistik.

– Valet föll på Gordon för att få kostnadseffektiva, samordnade leveranser. Med Gordon hålls våra produkter kylda från det att de lämnar vår produktion till dess att de når våra kunder, det är viktigt för oss, berättar Ash.

Framåt planerar ICHA att expandera sin verksamhet, både genom att öka sin marknad geografiskt och genom att introducera nya produkter. Bland annat står en ny produkt på tur som kommer att utvinnas ur samma bakteriekultur som används till kombucha. Ash är hemlighetsfull kring vad det är, men han lovar att det är något nytt och unikt.

– Vi har arbetat hårt med att utveckla denna produkt, och vi är mycket nöjda med resultatet. Vi tror att den kommer att bli en succé, säger Ash.

Han räknar med att de kommer att stöta på utmaningar under tillväxtfasen men ser fram emot att ge allt för att upprätthålla produktkvaliteten och öka sin marknadsnärvaro samtidigt som uppskalningen pågår. 

– Vi ser en stor potential för kombucha i Norden, säger Ash. Med Gordons hjälp är vi väl positionerade för att ta vår produkt till en ny nivå.


Foton: Anders Ljung, Swedish Success Magazine


Dele:

Siste nytt