Cheffelo inngår en utvidet samarbeidsavtale med Gordon i Sverige og Norge for plattformløsninger og distribusjon av matkasser

Cheffelo (tidligere LMK Group) har gjennomført en omfattende anskaffelsesprosess for last mile-distribusjon og plattformløsninger i Sverige og Norge. Selskapet inngår avtaler med Gordon for et utvidet samarbeid i Sverige for Linas Matkasse, et nytt partnerskap i Norge for Godtlevert og Adams Matkasse, og avtaler for Gordons plattformløsning i begge markedene.

Genom samarbetet kan Cheffelo nå ut till fler kunder, erbjuda ett bredare utbud av leveransalternativ, öka sin effektivitet och minska sin miljöpåverkan genom Gordons samordnade nätverk av kylda transporter.  

– Vårt fokus är att skapa fantastiska kundupplevelser. Tack vare Gordons räckvidd och samordnade flöden kan vi utöka vårt redan stora geografiska täckningsområde och nå ytterligare kunder med en optimerad fyllnadsgrad, säger Gabriel Sjöholm, Nordic Logistics Manager för Cheffelo. Kylda transporter med minskat behov av ispåsar i kartongerna innebär en miljövinst, som är ytterligare en viktig fördel, säger Gabriel. 

För att ytterligare förbättra ruttoptimering, effektivitet, miljövinster och inte minst kundupplevelsen har LMK Group också tecknat avtal med Gordon Services om deras plattformslösning för last mile. Detta kommer ge en mer intuitiv kundupplevelse som bland annat ger möjlighet att spåra leveransen i realtid. 

 – Vi är mycket glada över förtroendet och ser fram emot att utöka vårt samarbete. Vår plattformslösning är utformad för att öka kapacitet och lönsamhet för Cheffelo och ge deras kunder en skräddarsydd tjänst, säger Ali Ghoce, VD Gordon. 

Cheffelo samarbetar med olika last-mile företag i olika delar av Sverige, Norge och Danmark. Resultatet av upphandlingen för stora delar av Sverige och hela Norge, innebär att Gordon får ett utökat förtroende i Sverige med cirka två tredjedelar av leveranserna. Samarbetet utvidgas även till Norge där Gordon kommer att utföra distributionen i viktiga regioner såsom Bergen, Trondheim och delar av Oslo. Det utökade samarbetet innebär även att Cheffelo kan erbjuda sina kunder fler leveransdagar och ytterligare tidsfönster under vissa av dessa dagar. 


Pressebilder

(Click to download high resolution image.)

Ali Ghoce, CEO Gordon
Gabriel Sjöholm, Nordic Logistics Manager i Cheffelo

Kontakt oss

For mer informasjon, vennligst kontakt
press@gordondelivery.com
communication@cheffelo.com


Om Cheffelo

Cheffelo (tidigare LMK Group) grundades 2008 med visionen att förenkla vardagen genom att erbjuda en stor variation av inspirerande måltider levererade direkt till kundens ytterdörr. Idag är koncernen en ledande leverantör av mealkits i Norden och en ledare inom skandinavisk foodtech. Koncernen har verksamhet i Sverige, Norge och Danmark och verkar under varumärkena Linas Matkasse, Godtlevert, Adams Matkasse och RetNemt. 2022 omsatte koncernen 1,1 miljarder SEK och levererade cirka 17 miljoner måltider till sina kunder. Cheffelo är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market. 

Dele:

Om Gordon

Gordon er et last mile-selskap som spesialiserer seg på koordinerte strømmer av temperaturkontrollerte leveranser. Selskapet har to forretningsområder: En komplett løsning for kjølte last mile-leveranser og en SaaS-plattform. Gordon ble grunnlagt i 2015 i Stockholm og har i dag virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Blant kundene er dagligvarekjeder, måltidskasseselskaper, matprodusenter og apotek.

Siste nytt