Gordon kör snart hem nio av tio Coop-kassar tack vare nytt avtal med Coop Butiker & Stormarknader AB

När året började tog last mile-företaget Gordon över ansvaret för samtliga hemleveranser från Coops butiker i Stockholms, Uppsala, Södermanlands och Östergötlands län. Detta tack vare ett avtal med Coop Butiker & Stormarknader AB. Under året räknar därför Gordon med att ansvara för 90 procent av Coops hemleveranser i Sverige.

Gordon har levererat matkassar från Coop-butiker under många år. I och med det nya avtalet med Coop Butiker & Stormarknader AB är bedömningen att Gordon under 2023 kommer att fördubbla antalet hemleveranser för Coop jämfört med 2022.

– I dag använder Coop i hela Sverige Gordons techplattform för att orkestrera hemleveranser. Vi är stolta över förtroende som vi fått av Coop Butiker & Stormarknader AB och hoppas kunna inleda samarbeten med resterande Coop-föreningar för att göra hemleveranser mer hållbara och möjliga för fler, säger Ali Ghoce, VD för Gordon.

Coop sköter e-handeln från butikerna

– För oss är sortiment, pris och tillgänglighet centrala delar i vårt onlineerbjudande. Då vi nu går från centrallager till butiksdriftad e-handel möts våra kunder av samma utbud online som de kan få i sin fysiska butik till stormarknadspris och med låg utkörningsavgift. Förändringen innebär också att hemleveranser kan erbjudas mer frekvent, från var tredje till varannan timme, och här erbjuder Gordon med sin last-mile plattform en effektiv lösning. Det är också intressant att Gordon tittar på elektrifierade transporter, vilket bidrar till att minska vårt klimatavtryck, säger Erik Edvardsson, chef Erbjudande & Varuflöde på Coop Butiker & Stormarknader.

Bröd, färdiga rätter och koreanska livsmedel bland nya kunder

Under den senaste tiden har Gordon också ingått avtal om samordnade hemleveranser i Sverige med bagerikedjan Gateau AB med verksamhet i Stockholm, Uppsala och Skåne, Gimmie Food som säljer sydkoreanska livsmedel, Nixta som säljer tacomenyer och Svenska Brasserier som säljer färdiga maträtter från Stockholmsrestauranger som Riche, Teatergrillen och Sturehof. I Danmark har Gordon inlett ett samarbete med Ghost chef som erbjuder färdiga matkassar med vardagsmat.


Bilder


Kontakt oss

press@gordondelivery.com


Dele:

Om Gordon

Gordon er et last mile-selskap som spesialiserer seg på koordinerte strømmer av temperaturkontrollerte leveranser. Selskapet har to forretningsområder: En komplett løsning for kjølte last mile-leveranser og en SaaS-plattform. Gordon ble grunnlagt i 2015 i Stockholm og har i dag virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Blant kundene er dagligvarekjeder, måltidskasseselskaper, matprodusenter og apotek.

Siste nytt