Gordon levererade heta kärlekshälsningar i form av kylda blomsterboxar från Euroflorist på Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag blev en första lyckad prövning av det nya samarbetet mellan blomkedjan Euroflorist och last mile-företaget Gordon i Sverige, Norge och Danmark.

Samarbetet mellan Euroflorist och Gordon började i mindre omfattning i december 2022 och är unikt i sitt slag. Det är första gången som konceptet med hemleverans av kylda blomboxar används i de nordiska länderna. I andra europeiska länder är det sedan länge ett väletablerat koncept.

Det nya samarbetet gjorde att det var extra många kartonger i Gordons kylda distributionscentraler dagen innan Alla hjärtans dag. Väl på Alla hjärtans dag levererades blommorna med heta kärlekshälsningar tillsammans med andra kylda varor i Gordons samordnade leveransflöden.

– Vi är mycket nöjda med att kunna komplettera våra leveransmöjligheter med Gordon som en av våra viktiga samarbetspartners, säger Johan Ryding Managing Director på Euroflorist Skandinavien.

– Vi på Gordon vill underlätta vardagen för människor genom att erbjuda temperaturkontrollerade och samordnade hemleveranser. När vi började med att leverera mat från dagligvarubutiker och färdiga middagslösningar på kvällar och helger utmanade vi invanda mönster. I fjol gjorde vi samma sak när vi var först med hemleveranser av kylda läkemedel. Nu är vi stolta över att låta blommor från Euroflorist behålla sin skönhet under hela vägen till sina mottagare, säger Ali Ghoce.


Om Gordon

Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade, hållbara och temperaturkontrollerade hemleveranser. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. 2021 hade Gordon en nettoomsättning på 413 miljoner SEK. Bland kunderna i Sverige, Danmark och Norge finns HelloFresh,, Coop, MEDS, Kokkeløren och Sund Take Away.

Om Euroflorist

Euroflorist är en ledande europeisk e-handelsplattform för blommor och kompletterande produkter, som tror att blommor är det bästa sättet att uttrycka känslor och att ingen anledning är för stor eller liten för att ge blommor till sig själv, eller någon annan. Euroflorist finns i elva länder i Europa och levererar över hela världen. Tillsammans med ett nätverk av professionella florister och boxleverantörer levererar Euroflorist blommor till mer än 3 miljoner kunder, varje år. Euroflorist har 165 anställda och en nettointäkt på cirka 900 miljoner SEK.

Kontakt oss

press@gordondelivery.com

Dele:

Om Gordon

Gordon er et last mile-selskap som spesialiserer seg på koordinerte strømmer av temperaturkontrollerte leveranser. Selskapet har to forretningsområder: En komplett løsning for kjølte last mile-leveranser og en SaaS-plattform. Gordon ble grunnlagt i 2015 i Stockholm og har i dag virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Blant kundene er dagligvarekjeder, måltidskasseselskaper, matprodusenter og apotek.

Siste nytt