Gordon och Mylla.se blir först med ett kylt paketskåp i Malmö

Nu öppnar Malmös första oberoende paketskåp för kylda och frysta leveranser. Detta tack vare ett samarbete mellan last mile-företaget Gordon och Mylla.se, som erbjuder lokalt producerade livsmedel från sydsvenska gårdar.

– Vi vill erbjuda en ökad flexibilitet för våra kunder genom att göra det möjligt för dem att hämta upp maten i ett kylt skåp i stället för att behöva vara hemma en tid för att ta emot en hemleverans, säger Jens Thulin, lantbrukare och medgrundare till Mylla.

Skåpet står i Hub Parks mobilitetshus Solkvarteret i Hyllie och från i morgon, 25 januari, är det är möjligt att lägga en beställning från skåpet.

Allt fler handlar färdiga matkassar eller beställer mat från en särskild producent. Och fler skulle vilja göra det om leveransen var mer flexibel. Det märker Mylla.se och hoppas att så ska bli fallet med det nya kylda paketskåpet, som går under namnet Gordon Pickup

– Vi är en modern och användarvänlig marknadsplats på nätet. Tack vare samarbetet med Gordon är vi ett alternativ till att kunder själva besöker producenter och reko-ringar för att kunna köpa lokalproducerade livsmedel, säger Jens Thulin. 

Utplaceringen av kylskåpet för paket gör att personer som handlar på sajten mylla.se och som bor, jobbar eller passerar i närheten av skåpet kan välja att få sin mat levererad till skåpet när de betalar för sina inköp. På söndag, 29 januari, kommer de första leveranserna till skåpet. 

För ett år sedan placerade Gordon ut det första kylda paketskåpet för färdiga matkassar i Stockholm och nu har Gordon sex sådana paketskåp i Stockholmsområdet.

– Vi planerar att placera ut fler Gordon Pickup-skåp i Malmö framöver och hoppas att dessa får samma positiva bemötande som våra skåp i Stockholm har fått. Där ser vi nu att antalet leveranser till skåpen ökar snabbt, säger Noah Dager, projektledare för Gordon Pickup.

Unikt samarbete med samordnade leveranser mellan Mylla.se och Gordon

På mylla.se är det möjligt att handla från sydsvenska bönder, producenter och varumärken utan mellanhänder i form av en butik. 

– Mylla handlar om färska råvaror av högsta kvalitet direkt från den skånska myllan utan att maten har legat på en lagerhylla. Bland kunderna i dag finns såväl privatpersoner, hotell och restauranger, säger Jens Thulin. 

Mylla och Gordon har ett unikt samarbete sedan våren 2022. Det innebär att Gordon inte bara kör matvaror från Myllas distributionscentral i Malmö till kunderna i Skåne, Västsverige och Stockholmsregionen utan också att Gordons förare hämtar upp mat från producenter, som säljer sina varor på mylla.se, när de är i närheten under sina rutter. 

– Gordons last mile-transport blir en first mile-transport för små matproducenter som enkelt vill nå sina kunder. Gordons ambition är att ansluta fler matkasseföretag, dagligvaruhandlare och lokala livsmedelsproducenter till våra samordnade transporter, säger Ali Ghoce, Gordons VD och medgrundare. 

Här hittar du de kylda paketskåpen

Hyllie, Bures Gata 34. I gatuplanet till (I gatuplanet till Hub Parks mobilitetshus Solkvarteret).


Kontaktpersoner

Jens Thulin, lantbrukare och medgrundare till Mylla, 070-8939809, jens@mylla.se

press@gordondelivery.com


Om Mylla.se

Mylla.se bildades 2019 med målsättningen att bygga Sveriges främsta nätbaserade marknadsplats för direktförsäljning av råvaror och livsmedel med transparent prissättning. Sedan hösten 2022 är det möjligt för kunder i södra Sverige, Västsverige och Stockholmsregionen att få leveranser av lokalproducerad mat från Mylla. Bolaget har sedan 2020 levererat omkring 22 000 ordrar till kunder i främst Skåne och omsatte under 2021 cirka 7 miljoner kronor.   

Om Gordon

Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade och hållbara hemleveranser av mat och läkemedel. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. I dag kan Gordon genomföra 600 000 leveranser under en månad i Sverige, Norge, Danmark och Finland med en obruten kylkedja. 2021 hade Gordon en nettoomsättning på 413 miljoner kronor. Bland kunderna i Sverige finns HelloFresh, Ica, Coop, Mylla.se, MEDS och FirstVet. 

Dele:

Om Gordon

Gordon er et last mile-selskap som spesialiserer seg på koordinerte strømmer av temperaturkontrollerte leveranser. Selskapet har to forretningsområder: En komplett løsning for kjølte last mile-leveranser og en SaaS-plattform. Gordon ble grunnlagt i 2015 i Stockholm og har i dag virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Blant kundene er dagligvarekjeder, måltidskasseselskaper, matprodusenter og apotek.

Siste nytt