Gordon placerar ut två nya kylskåp för paket vid Nacka Forum och Liljeholmskajen

Nu kan personer i Stockholmsområdet hämta maten som de har handlat på nätet i två nya kylda paketskåp. Det är last mile-företaget Gordon som har satt upp dem vid Nacka Forum och vid Liljeholmskajen, vilket gör att Gordon nu har sex paketkylskåp i Stockholmsområdet. 

Noah Dager, projektledare.

Gordon placerade ut sina första kylskåp för paket, så kallade Gordon Pickup, i december 2021 på Telefonplan i Hägersten och vid Skrapan på Södermalm. Sedan dess har allt fler valt att använda denna möjlighet. 

– Gordon Pickup gör det mer flexibelt för de som beställer hem mat. I stället för att behöva vara hemma en bestämd tid går det nu att hämta upp maten under en längre tid ur ett kylskåp, säger Noah Dager, projektledare för Gordon Pickup. 

Flera Coop-butiker i Stockholmsområdet har erbjudit hämtning i något av Gordons skåp sedan starten.

– Vi på Coop Butiker & Stormarknader vill erbjuda våra kunder och medlemmar en lösning som förenklar deras vardag. Gordons kylda skåp på platser nära där man bor är också ett sätt att utveckla mer hållbara leveranslösningar inom dagligvaruhandeln, säger Johanna Geijer, chef för online och varuflöde för Coop Butiker & Stormarknader.

En samordnad infrastruktur för kylda skåp

Under de fyra veckorna innan jul hämtades 251 leveranser ur de fyra kylda paketskåpen som fanns då. Det innebär att det har blivit tre gånger vanligare att ta emot sin matleverans på detta sätt bara under hösten.

– Vi håller på att bygga upp en ny struktur som stockholmarna kan använda för att handla mat, säger Noah Dager. 

Under 2022 ökade Gordons kylda hemleveranser av i huvudsak mat och läkemedel med 50 procent till nästan 6 miljoner leveranser i Sverige, Danmark, Norge och Finland. 

– Gordon Pickup är ett led i vårt arbete med att samordna leveranser från matkasseföretag,  livsmedelshandlare och lokala livsmedelsproducenter. I stället för att varje företag sätter upp egna kylda paketskåp bygger nu Gordon upp en infrastruktur som är öppen för många att använda, säger Ali Ghoce, VD för Gordon.

I dag erbjuder 16 av de företag som Gordon sköter leveranser åt i Stockholmsområdet möjligheten att hämta maten i ett Gordon Pickup-skåp. 

För att kunna hämta din kylda leverans i Gordon Pickup krävs 

 1. Att du bor inom några kilometers radie från något av skåpen.
 2. Att du beställer din mat från något av de 16 företag (se nedan) som Gordon samarbetar med.
 3. Att du anger att du vill hämta din leverans i skåpet när du får ett SMS från Gordon om att leveransen är på väg. Om du är kund hos Coop väljer du leverans till skåpen på hemsidan i samband med att du betalar. 

I samtliga Gordon Pickup i Stockholmsområdet är det möjligt att hämta leveranser mellan klockan 13.00 och 23.00. Undantaget är skåpet vid Skrapan som stänger klockan 19.00. 

Här hittar du Gordons kylda paketskåp

 • Telefonplan, Tellusborgsvägen 87 (Mittemot Internationella Engelska Skolan)
 • Skrapan, Götgatan 74 (Mittemot Friskis & Svettis i Skrapan Gallerian)
 • Äppelviken Bromma, Västerled 12 (Inomhus med grön entré mittemot Västerled)
 • Armégatan Solna, Diktarvägen 17 (I hörnet till Diktarvägen och Epistelvägen)
 • Nära Nacka Forum, Nackabacken 10 (I garaget till fastigheten Stadsporten)
 • Liljeholmskajen, Sjöviksvägen 124 (Vid entrén till Bergrumsgaraget bredvid Riksarkivet) 

Länk till kartor och introduktion för att få Coop-leverans till Gordon Pickup: https://gordondelivery.com/pickup/

Företag som erbjuder leverans till Gordons Pickup i Stockholm

 • Coop.se
 • Familyfood
 • Kombucheriet
 • Macro Meals
 • Mat Komfort
 • Mat och Ro
 • Mat Rätt
 • Mateneklar
 • Marley spoon
 • Mylla.se
 • No Xcuses
 • Svarta lådan
 • Peas of Heaven
 • Smakbox
 • Veckans Middag
 • Vibliotek

Kontakt oss

press@gordondelivery.com


Dele:

Om Gordon

Gordon er et last mile-selskap som spesialiserer seg på koordinerte strømmer av temperaturkontrollerte leveranser. Selskapet har to forretningsområder: En komplett løsning for kjølte last mile-leveranser og en SaaS-plattform. Gordon ble grunnlagt i 2015 i Stockholm og har i dag virksomhet i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Blant kundene er dagligvarekjeder, måltidskasseselskaper, matprodusenter og apotek.

Siste nytt