Så säkrar Gordon Delivery sommarens kylda matleveranser med HotBot

Vi alla minns nog den rekordvarma sommaren 2018 som ledde till dramatisk torka och svårsläckta bränder. Av detta kunde vi dra många lärdomar, bland annat vikten av att transporten av livsmedel måste hålla rätt temperatur, oavsett värmebölja eller vinterköld. Därför utvecklade vi på Gordon Delivery vår egna temperaturrobot HotBot som säkrar kylda leveranser året om. 

Minst var tionde köp inom handeln görs idag via nätet. 2025 förväntas den tårtbiten utgöra 30-40 procent av den totala handeln i Sverige. Vi befinner oss mitt i ett paradigmskifte där kundmötet flyttas från butik till leverans.

I takt med den snabba tillväxten inom e-handeln ställs ännu högre krav på transporterna när det kommer till logistik och service, särskilt om varorna består av kylda och frysta matvaror. Särskilt temperaturkänsligt är det under de varma sommarmånaderna. För att garantera att kylda och frysta livsmedel håller sig vid rätt temperatur krävs en obruten kylkedja från lagret hela vägen fram till slutkundens dörr.

För oss på Gordon Delivery är givetvis av yttersta vikt att våra kunder ska känna sig trygga i att matleveranserna alltid är av högsta möjliga kvalitet. Inför den stundande sommaren gör vi allt vad vi kan för att säkerställa att våra kunder ska få ta del av effektiva och väl kylda leveranser och att vi håller kylkedjan under hela transporten. Till sommaren 2021 lanserar vi därför vår egenutvecklade temperaturrobot HotBot.

Så fungerar HotBot

Varje lastbil utrustas med upp till fyra digitala HotBot-termometrar, som kontinuerligt loggar temperaturerna under hela rutten och skickar till systemet. Om roboten noterar några avvikelser gällande temperaturen i kylutrymmet eller frysen där varorna förvaras flaggar roboten direkt detta till systemet. 

Dessutom får den aktuella föraren ett sms med en varning om temperaturen överstiger eller understiger det optimala värdet.  Föraren uppmanas då att kontrollera både kylaggregat och placering av temperaturloggar, och får fortsatta notifieringar tills temperaturen ligger inom godkänt intervall.

Detaljerade mätningar 

När rutten är klar analyseras datat och föraren kan gå igenom loggarna för att säkerställa att allt har gått bra och att varorna har hållit en god temperatur under hela färden. Allt för att kunna garantera en obruten kylkedja under transporten. 

Om en temperaturförändring mot förmodan skulle inträffa kan transportledning och kundtjänst genom vårt Last Mile-system hålla koll på temperaturförändringarna över tid och hitta vid vilken exakt tidpunkt och rutt förändringen skedde, samt vad den aktuella temperaturen ligger på i realtid.

Vi löser era utmaningar

Vi har utvecklat våra lösningar med målet att förbättra last mile-logistiken och öka lönsamheten för e-handlare inom såväl dagligvaror såsom matkassar. På en kraftigt växande marknad under ständig förändring särskiljer sig Gordon bland övriga logistikaktörer med en innovativ plattform, smart funktionalitet och tekniska hjälpmedel. Vår egenutvecklade HotBot är ännu ett viktigt steg för att möta framtidens konsumentbehov och säkerställa inte bara sommarens, men även framtidens kylda matleveranser.

Coop Sverige, Hello Fresh och Simple Feast är bara några av de som redan tagit klivet och tagit hjälp av vår logistiklösning och plattform. Låt oss ta hand om kylkedjan, logistiken och undvik samtidigt tunga investeringar i egna fordon, teknik och personal. Vi kallar det Smart Urban Logistics.

Dele:

Legg igjen en kommentar

Siste nytt


Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset som delas till en aktör som ligger i framkant och driver en framgångsrik och effektiv e-handel med dagligvaror. Den 14 november koras vinnaren på Dagligvarugalan – nominera idag!

Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset, vinnaren koras på Dagligvarugalan den 14 november.