Finslipad förarapp – tack vare examensarbete

Det händer hela tiden nya saker hos Gordon Delivery. Under de senaste månaderna har man fått förstärkning av en exjobbare som hjälpt till att vidareutveckla förarappen.

Det är Daniel Öhrn som har spetsat Gordons utvecklingsteam. Daniel, som pluggar en tvåårig utbildning med inriktning frontendutveckling på KYH, har de senaste månaderna gjort sitt examensarbete hos Gordon Delivery.

– Innan jag började att plugga så jobbade jag mycket med kundservice och teknisk support. Det blev en hel del fokus på interna processer och jag började tänka att “shit, det vore coolt att kunna koda själv.” Jag började koda på egen hand och kom väldigt bra förberett inför utbildningen på KYH, säger Daniel.

Teknik och kodning har varit ett intresse som förföljt Daniel under hela livet. Redan under gymnasietiden byggde han olika hemsidor i HTML. Nu är det däremot Javascript och mer avancerade språk som gäller.

– Mitt stora fokus har varit förarappen som alla Gordoneerer använder. Den tidigare appen har fyllt sitt syfte, men var ganska enkel. Nu hade jag gott om tid att göra det från grunden och verkligen plocka ut de saker som är av intresse för förarna.

Förarna kan bland annat se personlig statistik över den senaste tidens körningar och pass. En måttstock för hur de har presterat, helt enkelt.

– Majoriteten av all data fanns där sedan tidigare, så det handlade till stor del om att visualisera det på ett användarvänligt sätt.

Hur har tiden på Gordon Delivery varit?
– Det har varit jätteroligt. Jag har fått väldigt fria tyglar att jobba med det jag tycker är kul. Det har varit motiverande att utforska nya områden och få ta ett stort ansvar.
– Sedan är det väldigt mycket startup-känsla. Om man är driven och tycker det är kul, så är det en perfekt arbetsplats. Man får komma in och påverka direkt.

Dele:

Legg igjen en kommentar

Siste nytt