Gordon Delivery

Nå 19 miljoner nordiska kunder

Leverera mat och läkemedel i en obruten kylkedja B2B och B2C till den nordiska marknaden. Vi ger dig en komplett helhetslösning med logistikplattform, förare, trafikledning och support för dina kunder.Coop Sverige, Hello Fresh och Simple Feast är några av de som tagit klivet till en enhetlig och digitaliserad kundupplevelse med hjälp av Gordons logistiklösning och plattform.


Förenkla dina kylda transporter

Med Gordon Delivery kan du leverera kyld mat och läkemedel i en obruten kylkedja och nå över 90% av Sveriges och Danmarks befolkning, och en snabbt växande andel i Norge och Finland.

Din kund blir en av Sveriges mest nöjda kunder!

Tusentals nöjda kunder – varje dag! Vi är topprankade av konsumenter och har Sveriges högsta betyg inom last-mile.

  • Snabb leverans efter beställning. Fick sms om tidsspann av hemleveranstid och kunde sedan följa chauffören och få en mer precis tid. Supersmidigt!

    Catarina

Du får full kontroll och följer leveranser live

Med vår molnbaserade plattform kopplas alla delar samman som behövs för en lyckad e-handel. Management, förare, terminal, kundsupport och slutkund – vi digitaliserar era flöden på mindre än en vecka!

Success Tower

Från vår Success Tower säkerställs driften med bemanning, ruttoptimering, fordonsplanering och avvikelsehantering. Vi supportar dina kunder via telefon och chatt 07-22 alla dagar i veckan och kan minska samtal till din kundsupport med 40-60%.
Därför är Gordon Delivery rätt för dig

Lönsamhet

Med marknadens modernaste lösning kan du minska administrativa och ineffektiva processer. Vår molnbaserade plattform hjälper dig att automatisera och optimera dina processer för att uppnå högre kvalitet och spara tid.

Exceptionell räckvidd

Du får tillgång till hela den nordiska marknaden och leverans till 19 miljoner kunder. Med vår unika samordning kan vi kan flytta på ditt paket i en obruten kylkedja långa vägar till låga kostnader.

Minskade konsumentärenden

Kommunicera effektivt med dina kunder genom att dela realtidsinformation. Luta dig tillbaka och övervaka via plattformen, vi hanterar den leveransrelaterade supporten. 

Inga startavgifter

Gordon Delivery är en komplett helhetslösning för din logistik – du slipper tunga investeringar i egna fordon, teknik och personal.

Hållbarhet för miljön

Med vår egenutvecklade samordningsteknik och krav på fordon har vi lyckats halvera våra koldioxidutsläpp, i vårt samordnade flöde är du med och bidrar.

Hållbarhet för människor

Människorna bakom ratten är våra viktigaste tillgångar. Våra arbetsvillkor lockar marknadens mest motiverade och serviceinriktade förare.


Så säger våra kunder

Niklas Zeitlin

Operativ chef på Coop Online

”Vi hade höga förväntningar på leveransförmågan mot slutkund och dessa förväntningar har uppfyllts med råge. Samtidigt har vi haft möjligheten att få hjälpa till att utveckla produkten. Gordon Delivery har varit väldigt öppna för vår feedback och tagit till sig förslag för att utveckla ny funktionalitet.”

Vår lösning för Coop

Bakgrund

Coop Online är, som namnet kanske avslöjar, Coop Sveriges e-handelstjänst. Bolaget, grundades 2008 (under namnet Mataffaren.se), har haft god tillväxt ända sedan starten och så sent som 2018 omsatte de 325 miljoner kronor.

De såg tidigt nyttan med effektiva leveranser och använder Gordon Delivery sedan flera år tillbaka. I takt med att tekniken utvecklades så växte även ett behov fram att hitta en övergripande plattform på central nivå för att erbjuda en bättre lösning gentemot slutkunder.

– Kunderna är vana med den här typen av service och framför allt kommer trycket från andra aktörer utanför dagligvarubranschen – handlar du på Apotea eller H&M är det fullt naturligt. För oss var det en nödvändighet för att svara upp på kundens förväntningar, säger Niklas Zeitlin, operativ chef på Coop Online.


Lösning

Med hjälp av Gordons last-mile plattform har Coop Online kunnat ta kontroll över sina leveranser på en central nivå. Dialogen har varit god ända sedan starten och tack vare den nära relationen har även produkten utvecklats.

– Vi såg en stor möjlighet att centralt kunna följa transporterna och korta ner kontaktvägarna som vi hade innan. Det har gett oss väldigt bra möjligheter att säkra upp kontrollen av leveranser, säger Niklas och fortsätter:

– De är väldigt drivande på Gordon Delivery och tar möten med oss för att presentera nästa steg och tankar framåt. Med vår input i dessa möten har de kunnat introducera ytterligare add-ons och funktionalitet som inte fanns när vi köpte produkten.


Sam Myers

Strategisk chef på Simple Feast

”Gordon är en av få logistikföretag som verkligen förstår sig på mat- och veckoflöden som det vi har på Simple Feast. Det viktigaste för oss var att våra boxar hanteras på rätt sätt och att maten kommer fram i bra skick. Vi kände även att de var mer innovativa än andra leverantörer och förstår hur viktig den digitala upplevelsen är under själva leveransen.”

Vår lösning för Simple Feast

Bakgrund

Simple Feast är ett matföretag som utvecklar nya koncept och produkter inom växtbaserat och ekologiskt. De har utvecklat en recept-app – Simple Feast Recipes – som finns runtom i världen och maten finns att köpa i Danmark, Sverige och i Los Angeles.

Bolaget äntrade den svenska marknaden under 2018 och har synts flitigt i olika annonser på såväl bussar som på nätet. Man insåg tidigt nyttan med att ha en bra kundupplevelse på plats samt att kunna erbjuda smidiga leveranser till slutkonsumenterna.

– Att ha en bra logistiklösning på plats är otroligt viktigt för oss, då hela kundupplevelsen och produktkvaliteten faller med dåliga leveranser. I och med att maten vi producerar är tillagad på förhand i våra kök och färdigställd av kunden, och dessutom innehåller en hel del färskvaror, är det viktigt att hela logistikkedjan hanteras på rätt sätt, säger Sam Myers, strategisk chef på Simple Feast.


Lösning

För att svara upp på de högt ställda förväntningarna från konsumenter föll valet självklart på Gordon Delivery. Collaborated Distribution-modellen, som bygger på Gordons egenutvecklade samordningsteknik, innebär en samordnad leverans och minskade miljöutsläpp.

– Samordningen var en viktig faktor för vår del. Vi gillar att vi kan vara med i ett gemensamt flöde med andra matprodukter för att minimera utsläpp så mycket som möjligt under leveransen, säger Sam och fortsätter:

– Vi förväntade oss en partner med hög kvalitet på leveranserna som vi även kunde växa med. Än så länge har de levererat bra på våra förväntningar. Vi började med Stockholm men kan, tack vare Gordon, leverera till en stor del av den svenska befolkningen.

Samarbetet har utvecklats i takt med båda parters starka tillväxtresor. Genom åren har Simple Feast utökat sina leveranstider och inte minst nått en ökad täckningsgrad. Titti Wästlund, Customer Experience Specialist på Simple Feast berättar:

– Gordons expansion har hjälpt oss att nå ut till fler hem, även utanför tätorter. Vi har också tagit vårt samarbete över landsgränserna till Danmark vilket fungerat otroligt bra.

Boka möte med oss

Boka möte med oss

[gravityform id="4" title="true"]