Hyvät työolosuhteet

Tervetuloa kuljettajaksi

Sedan starten 2015 har vi på Gordon haft som mål att skapa bra arbetsvillkor i en bransch som ofta byggt på flera led av underleverantörer där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden. Vi ställer krav på våra partners för bra arbetsvillkor och samarbetar med egenanställningsföretag vilka våra förare är egenanställda genom.


Alla våra förare på Gordon är anställda via egenanställningsföretag. Du får en marknadsmässig timlön, ersättning för obekväm arbetstid och tjänstepensionsförmån. Du omfattas av sjuklönelagen och semesterlagen, och har liv- och olycksfallsförsäkring.

Via egenanställningsföretagen får du:

  • Työeläke
  • Vakuutus
  • Sairauspäiväraha
  • Lomaraha
  • Sosiaaliturvamaksujen maksaminen

Emme tietenkään pidätä palkasta maksuja työsuoritusten perusteella.Joustava ja itsenäinen työ

Som förare erbjuds du ett flexibelt och fritt arbete. Du väljer själv hur mycket och när du vill arbeta. Det gör det möjligt att kombinera uppdrag för Gordon med studier eller andra arbeten. 

Gordons samarbete med olika egenanställningsföretag har skapat 100-tals nya arbetstillfällen och gett många nyanlända, studenter och unga människor en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. 


Fem vanliga frågor om uppdrag som förare


Voinko ottaa vastaan toimeksiantoja myös muilta firmoilta samanaikaisesti?

Ehdottomasti! Kuljettajana valitset itse, mitkä toimeksiannot otat vastaan ja mille yrityksille työskentelet.

Kuka on vastuussa, jos minulle sattuu onnettomuus toimeksiantoa suorittaessani?

Alla förare är via egenanställningsföretag försäkrade med bland annat olycksfallsförsäkringen TFO som gäller om man skulle skada sig i jobbet eller på väg till eller från jobbet. Vid en personskada under uppdrag för Gordon är det egenanställningsföretaget som ansvarar för skadan. Gordon ansvarar för trafik- och vagnskada för fordon.

Voinko saada sairaspäivärahaa?

Kyllä, sinulla on oikeus sairaspäivärahaan sairaspäiväraha-asetuksen perusteella.

Mitä jos työrupeama venyy odotettua pitemmäksi?

Kaikille kuljettajille maksetaan siitä ajasta, joka työsuorituksen tekemiseen todellisuudessa menee. Mikäli työssä esiintyy viivästyksiä, palkkaa maksetaan kaikesta kuluneesta työskennellystä ajasta.

Kan jag välja vilket egenanställningsföretag jag vill för det specifika uppdraget?

Absolut, så länge egenanställningsföretaget uppfyller de krav vi har på en arbetsgivare kan du som förare alltid välja vilket egenanställningsföretag du vill bli anställd hos.


Ajankohtaista