MEDS levererar läkemedel i obruten kylkedja

Tillsammans med Gordon Delivery börjar det mobila apoteket MEDS leverera receptbelagda läkemedel i en obruten kylkedja.

Kylda läkemedel står för 21 procent av marknaden för receptbelagda läkemedel i Sverige enligt Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV). Kravet på kylkedja omfattar bland annat en del receptbelagda läkemedel för bland annat cancer och diabetes, vilket ställer höga krav på säkra leveranser hela vägen.

– Samarbetet med Gordon innebär att vi kan erbjuda kylleveranser till 95 procent av våra kunder och därmed erbjuda en stor del av befolkningen en högre tillgänglighet av livsviktiga läkemedel. Något som kommer ha en positiv inverkan på många människors dagliga liv, säger Björn Thorngren, grundare och vd på MEDS.

Här kan du läsa mer om MEDS.

Jaa:

Ajankohtaista