Simple Feast: “Med Gordon Delivery kan vi lösa problem innan de uppstår”

Simple Feast vill göra det enkelt att välja hållbara och hälsosamma matvanor genom att erbjuda matkassar med växtbaserade måltider som går snabbt att tillaga. Hållbarhetstänket genomsyrar hela affärskedjan och 2018 inledde de ett samarbete med Gordon Delivery. Sedan dess har de nått ut till fler hem i Sverige och genom Gordon även fått tillgång till hela den nordiska marknaden. 

Ingen kan göra allt men det är viktigt att göra så gott man kan i varje led för att minska klimatavtrycket – så resonerar Simple Feast. Bolaget, som grundades 2014, erbjuder idag matkassar med helt växtbaserade måltider gjorda på ekologiska råvaror som kommer i återbrukbara förpackningar.

– Vi fokuserar på hållbarhet från jord till bord och vill göra det så enkelt som möjligt för kunden att förändra sina matvanor till det bättre. Måltiderna är förberedda och tar inte mer än omkring femton minuter att färdigställa. Helhetsupplevelsen är viktig för oss, berättar Titti Wästlund, Customer Experience Specialist på Simple Feast. 

Väljer samarbetspartners med omsorg

Både Simple Feast och deras kunder är måna om hållbara transporter. 2018 inleddes ett samarbete med Gordon Delivery som kom att bli en perfect match. Sedan dess har Gordon hjälpt Simple Feast att effektivisera logistiken, spara på miljön och höja kundupplevelsen.

– Vi fastnade för att Gordon Delivery jobbar mot samma mål som oss – att minska miljöpåverkan och leverera en bra kundupplevelse. Deras helhetslösning har hjälpt oss att på ett effektivt sätt lösa utmaningar kopplat till transport och logistik, förklarar Titti och utvecklar:

– Vi känner oss till hundra procent trygga med Gordon Delivery´s sätt att sköta logistiken.

Vi vet att transportsträckan inte blir längre än nödvändigt på grund av den höga samordningsgraden och med Gordons temperaturrobot kan vi garantera kylda matleveranser året om till våra kunder. Tech-plattformen har också gjort att vi kan jobba mer proaktivt med servicearbete eftersom vi kan följa hela händelseförloppet från orderläggning till leverans. 

Expansion för båda parter

Samarbetet har utvecklats i takt med båda parters starka tillväxtresor. Genom åren har Simple Feast utökat sina leveranstider och inte minst nått en ökad täckningsgrad. 

– Gordonin toiminnan laajeneminen on auttanut meitä saavuttamaan lisää koteja, jopa kaupunkien ja taajamien ulkopuolella. Olemme myös laajentaneet yhteistyötämme Tanskan maarajojen ylitse, ja se on toiminut erittäin hyvin.

Titti pekar ut den goda kommunikationen som en viktig framgångsfaktor genom hela samarbetet:

– Med Gordon Delivery kan vi lösa problem innan de uppstår. Vi har en tät dialog med trafikledarna och har alltid hittat en gemensam lösning om vi stött på hinder. Som kund upplever jag att Gordon alltid är öppna för våra förslag.

Jaa:

Ajankohtaista