Good working conditions

Welcome as a driver

Sedan starten 2015 har vi på Gordon haft som mål att skapa bra arbetsvillkor i en bransch som ofta byggt på flera led av underleverantörer där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden. Vi ställer krav på våra partners för bra arbetsvillkor och samarbetar med egenanställningsföretag vilka våra förare är egenanställda genom.


Alla våra förare på Gordon är anställda via egenanställningsföretag. Du får en marknadsmässig timlön, ersättning för obekväm arbetstid och tjänstepensionsförmån. Du omfattas av sjuklönelagen och semesterlagen, och har liv- och olycksfallsförsäkring.

Via egenanställningsföretagen får du:

  • Occupational pension
  • Insurance
  • Sickness benefit
  • Holiday pay
  • Payment of social security contributions

And of course, no performance-based fines are applied.A flexible and independent job

Som förare erbjuds du ett flexibelt och fritt arbete. Du väljer själv hur mycket och när du vill arbeta. Det gör det möjligt att kombinera uppdrag för Gordon med studier eller andra arbeten. 

Gordons samarbete med olika egenanställningsföretag har skapat 100-tals nya arbetstillfällen och gett många nyanlända, studenter och unga människor en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. 


Fem vanliga frågor om uppdrag som förare


Can I accept assignments from other companies at the same time?

Absolutely. As a driver you yourself choose what assignments you do and which companies you do them for.

Who is responsible if an accident happens while I am doing an assignment?

Alla förare är via egenanställningsföretag försäkrade med bland annat olycksfallsförsäkringen TFO som gäller om man skulle skada sig i jobbet eller på väg till eller från jobbet. Vid en personskada under uppdrag för Gordon är det egenanställningsföretaget som ansvarar för skadan. Gordon ansvarar för trafik- och vagnskada för fordon.

Can I get sick pay?

Yes, you are entitled to sick pay under the Sick Pay Act.

What happens if a work session extends for longer than expected?

All drivers are paid for the time the assignment actually takes. If any delays occur, payment is made for the entire time worked.

Kan jag välja vilket egenanställningsföretag jag vill för det specifika uppdraget?

Absolut, så länge egenanställningsföretaget uppfyller de krav vi har på en arbetsgivare kan du som förare alltid välja vilket egenanställningsföretag du vill bli anställd hos.


Latest news