Gordon Delivery sluter internationellt avtal med Simple Feast

Foodtech-bolaget Simple Feast tar hjälp av Gordons egenutvecklade last mile-plattform för att organisera och digitalisera sina leveranser i Danmark.

Gordon Delivery har på kort tid etablerat sig som en stark utmanare inom last mile-logistik. Efter den kraftiga expansionen i Sverige gör bolaget nu sin första utlandssatsning i samband med en affär med foodtech-bolaget Simple Feast och lanserar sin tjänst i Danmark.

Grunden för affären innefattar digitalisering av Simple Feasts last mile-flöde i Danmark. Den egenutvecklade plattformen knyter ihop aktörer – kundtjänst, delivery partners, förare, management samt terminal/butik – som behöver samspela för lyckad e-handelslogistik. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för e-handeln och den moderna konsumenten används såväl maskininlärning som AI.

– Gordon har varit en viktig partner för oss under vår expansion i Sverige och har spelat en nyckelroll i att få rätt kundupplevelse i en marknad som annars saknar digitalisering och flexibilitet för nya last-mile flöden som vårt. Vi är nu glada att även börja använda deras plattform och mjukvara i vår hemmamarknad, Danmark, för att automatisera våra processer, hantera leverantörer och rutter, och öka kvaliteten på våra leveranser ännu mer, säger Sam Myers, Expansionschef på Simple Feast.

– Marknaden har saknat en nischad plattform för last-mile och e-handel. Med den erfarenhet, kunskap och know-how som vi byggt upp senaste åren med tusentals leveranser varje månad, kan vi erbjuda en bra helhetslösning, säger Andreas Viklund, CTO på Gordon Delivery.

Fördelarna med lösningen är många och möjliggör ökad kostnadseffektivitet och skalbar tillväxt.

Share on:
Gordon Delivery grundades 2015 och genomför i dag över 600 000 leveranser av kylda matvaror och läkemedel varje månad. Bolaget är specialiserat på digitaliserade flöden av just temperaturreglerade last mile-leveranser. Utöver det lutar de sig även mot ett till affärsben; en SaaS-plattform för last mile som de licensierar ut till andra bolag. Under 2021 omsatte bolaget 411 miljoner kronor.

Leave a comment

Latest news