Tredje priset på en vecka. Ali Ghoce är årets manliga stjärnskott bland entreprenörer i Stockholmsregionen.

Ali Ghoce, grundare och VD för last mile-företaget Gordon avslutar sin intensiva finalvecka med att ta emot priset Årets manliga stjärnskott i Stockholmsregionen på EY Entrepreneur Of The Year-galan under fredagen. I måndags fick han ta emot utmärkelsen Årets pionjär inom svenskt näringsliv av H.M. Carl XVI Gustaf och i torsdags placerade sig Gordon på åttonde plats i en ranking över Sveriges snabbast växande techbolag.

– Jag är mållös. Det är otroligt kul att få vara här tillsammans med mina kollegor på Gordon, säger Ali Ghoce när han tar emot priset.

Priset i regionfinalen innebär att Ali Ghoce har möjlighet att senare få samma utmärkelse i den nationella finalen.

– Vi på Gordon har lyckats med att ta fram en digital plattform och samordnade logistiklösningar som gör att daglivaruhandlare, matkasseföretag och matproducenter effektivt kan nå sina kunder med kylda hemleveranser. Denna veckas priser gör mig otroligt stolt över vad vi har åstadkommit, säger Ali Ghoce.

Ali Ghoce får priset för den snabba utvecklingen av Gordon som han och Per Källgården bildade 2015. I motiveringen nämns också Gordons ambitioner för att övergå till fossilfria transporter och ta fram innovativa förpackningslösningar för hemleveranser av mat.

Mellan 2018 och 2021 ökade Gordons nettoomsättning från 18,6 till 413,7 miljoner kronor. Det är en ökning med 3 350 procent och som placerade Gordon på åttonde plats på Deloittes lista över snabbväxande techbolag i Sverige, Sweden Technology Fast 50. Omsättningen för 2022 kommer att öka med drygt 40 procent jämfört med 2021.

Utnämningen Årets Pionjär, som Ali Ghoce fick ta emot av kungen i måndags, är en del av priset Årets nybyggare som Stiftelsen Internationella Företagare i Sverige utser.

– Branschen för färdiga matkassar växer och en allt större andel av matkasseföretagen väljer att samarbeta med Gordon då de vet att vi garanterar en obruten kylkedja från deras produktionsanläggningar och hem till kunderna, säger Ali Ghoce.

2015 packade grundarna själva matkassarna och utvecklade den digitala plattform som i dag är grunden för verksamheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under oktober månad i år nådde bolaget sin största omsättning någonsin och nådde också för första gången över 600 000 leveranser under en månad. Nu är siktet inställt på att starta upp verksamhet i Storbritannien.

I dag har Gordon omkring 65 anställda och ger uppdrag till mellan 600 och 800 förare i Norden under en månad.

Motivering till utnämningen av Ali Ghoce till Årets manliga stjärnskott i Stockholmsregionen
“Entreprenören hittade en unik position på marknaden och har snabbt etablerat sig som den ledanden aktören på marknaden med en imponerande tillväxt både i Sverige och internationellt. Med fokus på goda relationer till kunder och välmående hos anställda skapar entreprenören långsiktig tillväxt. Han tar klimatutmaningen på allvar och jobbar aktivt med att minska klimatavtrycket genom smart samordning, övergång till fossilfritt och innovativa förpackningslösningar. En smart entreprenör som ser att strategiska samarbeten båda gynnar bolagets tillväxt och miljön.”


Contact

Johan Flanke, PR & Communication Manager Gordon, johan.flanke@gordondelivery.com, 070-6546503

Del:
The mission of the last mile company Gordon is to make everyday life easier for people through coordinated, sustainable and temperature-controlled home deliveries. The company's heart is an efficient digital platform connecting suppliers, drivers and recipients of home deliveries. Gordon was founded in 2015 in Stockholm. Since then, the business has grown significantly. In 2022, Gordon had a net turnover of SEK 568 million. Customers in Sweden, Denmark and Norway include HelloFresh, Coop, MEDS, Kokkeløren and Sundtakeaway.dk. 

Seneste nyt