Gordon är Sverige snabbast växande techbolag inom logistikbranschen

Last mile-företaget Gordon är Sveriges åttonde snabbast växande techföretag och det techföretag inom logistik som växer allra mest. Det står klart när konsultföretaget Deloitte har redovisat sin lista Sweden Technology Fast 50.

– Vi på Gordon har lyckats med att ta fram en digital plattform och samordnade logistiklösningar som gör att daglivaruhandlare, matkasseföretag och matproducenter effektivt kan nå sina kunder med kylda hemleveranser, säger Ali Ghoce, Gordons VD och grundare.

Redovisningskonsulterna inom Deloitte i Sverige har jämfört nettoomsättningen hos svenska techbolag mellan 2018 och 2021. Under denna tid har Gordons nettoomsättning ökat från 18,6 till 413,7 miljoner kronor. Det innebär en ökning med 3 350 procent och tillväxten fortsätter under 2022. I år ser det ut som om omsättningen kommer att öka med drygt 40 procent jämfört med 2021.

– Vi har en stark tillväxt för att vi är i en bransch som växer. Särskilt gäller det beställningarna av färdiga matkassar. En allt större andel av matkasseföretagen väljer att samarbeta med oss då de vet att Gordon garanterar en obruten kylkedja från deras produktionsanläggningar och hem till kunderna, säger Ali Ghoce. 

Ali Ghoce och Per Källgården startade Gordon 2015 i Stockholm. Då packade de själva matkassarna och utvecklade den digitala plattform som i dag är grunden för verksamheten i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Under oktober månad i år nådde bolaget sin största omsättning någonsin och nådde också för första gången över 600 000 leveranser under en månad. Nu är siktet inställt på att starta upp verksamhet i Storbritannien. 

I dag har Gordon omkring 65 anställda och ger uppdrag till mellan 600 och 800 förare i Norden under en månad. 

– Vi fortsätter att vara unika med att kunna erbjuda kvalitetssäkrade kyltransporter till nästan alla boende i Sverige och Danmark. I Norge och Finland når omkring halva befolkningen. Det gör att många företag som säljer livsmedel kan nå väldigt många presumtiva kunder, säger Ali Ghoce.

Men det är inte bara tillväxten som är viktig för Gordon. Målet är att erbjuda samordnade, effektiva och hållbara leveranser med bra arbetsvillkor för förarna. Därför investarar Gordon i nya elfordon och jobbar med att ta fram ett cirkulärt system där dagens matleveranser i pappkartonger och papperspåsar ersätts med ytteremballage som är återanvändningsbara. 

Contact

Johan Flanke, PR & Communication Manager Gordon, johan.flanke@gordondelivery.com, 070-6546503

Om Gordon 

Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade och hållbara hemleveranser av mat och mediciner. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. I dag kan Gordon genomföra 600 000 leveranser under en månad i Sverige, Norge, Danmark och Finland med en obruten kylkedja. 2021 hade Gordon en nettoomsättning på 413 miljoner kronor. Bland kunderna i Sverige finns HelloFresh, Ica, Coop, GI-boxen, MEDS och FirstVet. 21 november 2022 fick Gordons vd Ali Ghoce ta emot priset Årets pionjär inom svenskt näringsliv av kungen. 

Se hela listan över Sveriges 50 snabbast växande techbolag

https://www2.deloitte.com/se/sv/pages/technology-media-and-telecommunications/topics/sweden-technology-fast-50/2022/home.html

Medarbetare på Gordon firar åttondeplatsen på Deloittes lista Sweden Technology Fast 50.
Del:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Seneste nyt