Säg hej till Gordon Delivery’s nya styrelseordförande Anders Nyberg

Anders Nybergs erfarenhet från retailbranschen är minst sagt lång. Uppväxten i föräldrarnas ICA-butik blev starten på en händelserik karriär och han har nu valts till styrelseordförande för Gordon Delivery.

Retail i blodet

Med roller som vice VD för både ICA och Axfood har Anders Nyberg lång erfarenhet från retailbranschen. På ICA var han bland annat med och utvecklade det framgångsrika Maxi-konceptet och han är även arkitekten bakom ICA:s fyra butiksprofiler Nära, Supermarket, Kvantum and Maxi. De senaste elva åren har han varit VD för Apotek Hjärtat som han var med och startade upp 2009.

– Jag var med i samband med avregleringen av den svenska apoteksmarknaden och vi fick då chansen att köpa 200 apotek. Vi startade Hjärtat som sedan såldes till en del av ICA Gruppen 2015 och nu har vi passerat Apoteket AB och är marknadsledare på den svenska marknaden. Så det har varit en fantastisk resa, berättar Anders.

Lönsam tillväxt och engagemang imponerar

Anders Nyberg berättar att det som lockade honom till att tacka ja till uppdraget var dels att det relaterar till områden som han har arbetat med tidigare. E-handeln var en stor omställning för apoteksbranschen och last mile var även en aktuell fråga på Hjärtat. Dels, säger han, att det var för att Gordon befinner sig i en spännande fas och gör en spännande resa: 

– Det jag är extra imponerad över är tillväxten och att man under den här tillväxtresan också har kunnat jobba lönsamt, alltså med svarta siffror. Det är inte alla företag som är så framgångsrika i startup-fasen. Trots att man dessutom har expanderat in i ytterligare länder så har man lyckats uppehålla detta och det imponerar. Jag är också imponerad över det engagemang och kundfokus som jag upplever finns i bolaget. 

Fokus på att stötta och supporta

Anders Nyberg ser stor potential i Gordon och nämner som exempel Gordons tech-plattform, en fantastisk kundbas och den unikhet som kylda leveranser innebär. 

– Som ordförande kommer jag framförallt att fokusera på att stödja ledningen i arbetet. Att vara bollplank, stötta och hålla kursen blir min huvudroll, säger Anders. 


Träffa Anders


Berätta lite om dig själv!

”Just nu försöker jag odla mina fritidsintressen ganska mycket. Jag spelar en hel del padel vilket jag tycker är kul. Jag spelar lite golf, åker skidor och gillar att vara på sjön. Jag är rospigg i botten, uppvuxen på kusten, så därav intresset för båt och sjö. ”

Vad lockade dig till att ta uppdraget som styrelseordförande?

”Dels att Gordon befinner sig i en spännande fas och gör en spännande resa, och dels den starka kopplingen till e-handel. Under min tid på Hjärtat var e-handel en stor omställning för apoteksbranschen, inte minst när det gällde att hitta lösningar för lager, plock och last mile. Så när jag fick frågan från Gordon lät det spännande att vara med och bidra.”

Hur ser du på Gordons utveckling hittills?

”Det jag är extra imponerad över är tillväxten och man under den här tillväxtresan också har kunnat jobba lönsamt, alltså med svarta siffror. Det är inte alla företag som är så framgångsrika i startup-fasen. Trots att man dessutom har expanderat in i ytterligare länder så har man lyckats uppehålla detta och det imponerar. 

Jag är också imponerad över engagemanget och commitment och kundfokuset som jag upplever finns i bolaget. Sånt imponerar på mig.” 

Jag fick höra att du har åkt med en chaufför! Hur var det?

”Ja, jag åkte med en väldigt engagerad och duktig medarbetare, Salih Nuru. Jag upplevde att systemet fungerade väldigt bra, det var väl utvecklat så det var intressant.”

Del:

Seneste nyt