Det våras för matkassen – effektiva flöden nyckeln till uppsvinget

Det var i början av 2010-talet som matkassetrenden slog igenom med buller och bång på den svenska marknaden. Ett smidigt sätt att få veckans maträtter levererade till dörren och ett nytänk som utmanade fysiska butiker. Men i takt med att dagligvaruhandeln har ställt om till e-handel så har matkassarna hamnat i skymundan till förmån för hemleverans av så kallad lösplock. Nu ser trenden med färdiga middagslösningar ut att ta fart igen.

Hello Fresh är ett exempel på en internationellt aktör som äntrat den svenska marknaden under andra hälften av 2019. Samtidigt har flertalet nischade matkassar poppat upp. Simple Feast och Svarta Lådan är exempel på bolag med stora tillväxtambitioner.

– Vi ser en uppåtgående trend vad gäller matkassar i Sverige. Det finns en stark tilltro och det investeras stora summor i såväl erbjudande som marknadsföring. Den sena majoriteten börjar också hitta till matkassarna, vilket innebär att det finns fler potentiella kunder än någonsin tidigare, säger Ali Ghoce, VD och medgrundare på Gordon Delivery.

Vad tror du det beror på?
– Framför allt så har erbjudandet vässats till och är bättre än tidigare. Dessutom har matkasseföretagen förstått vikten av en riktigt bra kundupplevelse och vill göra det så enkelt som möjligt: från köp till digital kundtjänst och smidiga leveranser.

För att möta det ökade behovet har Gordon Delivery utvecklat en unik samordningsteknik som innebär smidiga leveranser till ett lägre pris och hög kvalitet. Siffrorna kring matkassens popularitet talar sitt tydliga språk.

Antalet matkasseleveranser via Gordon Delivery för Q4 2019 ökade med 274% jämfört med Q1 2019. Den starka trenden håller i sig även i början av det nya året.

– Vi förutspår fortsatt uppsving det kommande året. Våra “Gordoneers” möter nöjda kunder varje dag och matkassen är definitivt här för att stanna, avslutar Ali.

Del:

Skriv en kommentar

Seneste nyt