Bra arbetsvillkor

Välkommen som förare

Sedan starten 2015 har vi på Gordon haft som mål att skapa bra arbetsvillkor i en bransch som ofta byggt på flera led av underleverantörer där förare inte haft skäliga arbetsförhållanden. Vi ställer krav på våra partners för bra arbetsvillkor och samarbetar med egenanställningsföretag vilka våra förare är egenanställda genom.


Alla våra förare på Gordon är anställda via egenanställningsföretag. Du får en marknadsmässig timlön, ersättning för obekväm arbetstid och tjänstepensionsförmån. Du omfattas av sjuklönelagen och semesterlagen, och har liv- och olycksfallsförsäkring.

Via egenanställningsföretagen får du:

  • Tjänstepension
  • Försäkringar
  • Sjukpenning
  • Semesterersättning
  • Inbetalning av sociala avgifter

Och såklart tillämpas inga prestationsbaserade böter.Ett flexibelt och fritt arbete

Som förare erbjuds du ett flexibelt och fritt arbete. Du väljer själv hur mycket och när du vill arbeta. Det gör det möjligt att kombinera uppdrag för Gordon med studier eller andra arbeten. 

Gordons samarbete med olika egenanställningsföretag har skapat 100-tals nya arbetstillfällen och gett många nyanlända, studenter och unga människor en möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. 


Fem vanliga frågor om uppdrag som förare


Kan man ta uppdrag för andra företag samtidigt?

Absolut, som förare väljer du själv vilka uppdrag och uppdragsgivare du arbetar för.

Vem är ansvarig om det händer en olycka under ett uppdrag?

Alla förare är via egenanställningsföretag försäkrade med bland annat olycksfallsförsäkringen TFO som gäller om man skulle skada sig i jobbet eller på väg till eller från jobbet. Vid en personskada under uppdrag för Gordon är det egenanställningsföretaget som ansvarar för skadan. Gordon ansvarar för trafik- och vagnskada för fordon.

Kan man få sjuklön?

Ja, du har rätt till sjuklön enligt sjuklönelagen.

Vad händer om ett arbetspass drar ut på tiden?

Alla förare får betalt för den tid som uppdraget faktiskt tar. Skulle det bli förseningar får man betalt för hela arbetstiden.

Kan jag välja vilket egenanställningsföretag jag vill för det specifika uppdraget?

Absolut, så länge egenanställningsföretaget uppfyller de krav vi har på en arbetsgivare kan du som förare alltid välja vilket egenanställningsföretag du vill bli anställd hos.


Senaste nytt


Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset som delas till en aktör som ligger i framkant och driver en framgångsrik och effektiv e-handel med dagligvaror. Den 14 november koras vinnaren på Dagligvarugalan – nominera idag!

Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset, vinnaren koras på Dagligvarugalan den 14 november.