Gordon inleder samarbete med Apotek Hjärtat för temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel

I jul startar last mile-företaget Gordon temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel till Apotek Hjärtats kunder.

– Temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel är något som allt fler konsumenter efterfrågar och vi är glada över att kunna erbjuda det tillsammans med Apotek Hjärtat, säger Ali Ghoce, VD på Gordon. 

Gordon täcker större delen av den nordiska marknaden med temperaturkontrollerade hemleveranser av mat och läkemedel som handlas på nätet. För att säkerställa att leveranserna håller en jämn temperatur använder Gordon sig av en så kallad aktiv kylkedja; alla terminaler är kylda och hela fordonsflottan består av kylbilar. Med den egenutvecklade temperatursensor HotBot kan trafikledningen följa temperaturen i fordonen i realtid och agera direkt om ett problem skulle uppstå. Systemet minskar mängden förpackningar genom att göra kylmedel som till exempel is överflödigt, minska vikten av transporterat gods och eliminera flöden av stora kylväskor.

Att hantera läkemedel ställer också särskilda krav på de som utför leveransen. Förarna är därför utbildade i GDP (lagstiftning för distribution av läkemedel) på Gordon Academy för att säkerställa hög kvalitet i hela distributionskedjan. 

Med det nya samarbetet med Gordon kommer Apotek Hjärtat nu att kunna erbjuda temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel till över 90 % av Sveriges befolkning. 

– Genom att erbjuda hemleverans av kylda läkemedel ger vi våra kunder större valmöjlighet vid beställning. Att välja Gordon som samarbetspartner för kylleveranser var självklart, tack vare den obrutna kylkedjan som både våra kunder och vi som apotek kan känna oss trygga med, säger Linda Gimeno, affärsutvecklare Apotek Hjärtat.


Pressbilder

(Klicka för att ladda ner högupplöst bild.)

Ali Ghoce, VD Gordon
Linda Gimeno, affärsutvecklare Apotek Hjärtat

Kontakt 

press@gordondelivery.com


Om Apotek Hjärtat

Med omkring 390 apotek runt om i landet, en stadigt växande e-handel och en omsättning på cirka 16 miljarder kronor är Apotek Hjärtat Sveriges största apoteksaktör. Apotek Hjärtat vill ge varje kund bättre hälsa och större välbefinnande genom ett personligt bemötande, ett brett sortiment och relevanta hälsotjänster. Apotek Hjärtat är en del av ICA Gruppen. För mer information, se icagruppen.se och apotekhjartat.se

Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt