Gordon Circular beviljas 2 miljoner i stöd från Vinnova inom Klimatneutral e-handel

Gordon har tillsammans med projektpartnerna Coop, Samhall, Mylla och AD Company beviljats stöd från Vinnova för vidare utveckling av Gordon Circular, en flergångsförpackning för hemleveranser av livsmedel. Projektet kommer att pågå i ett och ett halvt år och beviljas ett stöd på 1 992 799 kronor.

Med Gordon Circular kan antalet pappkassar och kartonger som används vid hemleveranser av livsmedel minskas för att istället ersättas med en cirkulär lösning där förpackningen går i retur, tvättas och görs redo för en ny leverans.

Stödet beviljas inom utlysningen för “Klimatneutral e-handel”.

Projektets mål är att färdigställa de åtta kritiska systemdelar som identifierats för Gordon Circular; spårbarhet, teknisk plattform, fysisk förpackning, tvättlösning, logistikflöde, affärsmodell, konsumentupplevelse samt hållbarhet, och därmed möjliggöra för en storskalig spridning av systemet vid projektets slut.

– Genom Gordon Circular kan vi minska den klimatpåverkan som engångsförpackningar innebär. Vi är väldigt glada att Vinnova valt att stödja vårt projekt, säger Ali Ghoce, VD Gordon.


Pressbilder

(Klicka för att ladda ner högupplöst bild.)

Ali Ghoce, VD Gordon
Catherine Alsén Gelfgren, projektledare Gordon Circular

Kontakt

För mer information, kontakta Catherine Alsén Gelfgren, projektledare Gordon Circular, 076-492 26 49, catherine.alsen@gordondelivery.com.


Om Vinnova

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet, med uppdrag att stärka Sveriges innovationsförmåga och bidra till hållbar tillväxt.

Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt