Matkassar från Coop Syd finns nu med i Gordons samordnade flöde med hemleveranser

Coop Syd blir den första större aktören inom dagligvaruhandeln som låter sina hemleveranser av matkassar gå med i last mile-företaget Gordons samordnade flöde.

– Vi går i täten för en förändring. Genom att samordna hemleveranser gör vi transporterna mer effektiva samtidigt som vi förbättrar servicen. Det är inte försvarligt att olika matbutiker kör sina egna leveranser i egna bilar som är halvfulla, säger Tobias Ljungström, onlinechef på Coop Syd.

Att dagligvarubutiker ska köra ut matkassarna som kunder har beställt på nätet med egna bilar och med den egna logotypen på flaket har varit en självklarthet för Coop sedan man började med näthandel 2008. Det samma har gällt och gäller andra aktörer inom dagligvaruhandeln.

Nu bryter Coop Syd med denna invanda ordning i branschen. Sedan 3 april har deras näthandlare fått hem sina matkassar med en Gordonlastbil och i den lastbilen finns det också kylda leveranser från andra företag, såsom företag som erbjuder färdiga middagslösningar och livsmedelsproducenter som bedriver egen e-handel.

– Vi vill att det ska vara möjligt för fler att få sin mat hemlevererad till en rimlig kostnad, säger Tobias Ljungström Coop Syd.

Gordon har tidigare ansvarat för Coop Syds leveranser i södra och västra Skåne men då kört bilar med Coops logotyp på flaket. Detta har skett under några dagar i veckan med enbart matkassar från Coop i lastutrymmet. Det utökade samarbetet innebär att Coop Syd nu kan erbjuda hemleveranser till sina kunder i hela Skåne och Blekinge upp till sju dagar veckan.

– Vi ser detta som ett genombrott i vårt arbete med att samordna temperaturkontrollerade hemleveranser med aktiv kylning. Vi på Gordon jobbar för att få fler aktörer på dagligvarumarknaden att ta samma steg som Coop Syd har tagit. Nu ser vi fram emot att kunna underlätta vardagen för fler personer i Skåne och Blekinge med hjälp av hemleveranser med mat, säger Ali Ghoce, VD för Gordon.

Sedan ett drygt år tillbaka finns matkassar från Ica Supermarket Sjöstaden i Stockholm med i Gordons samordnade flöde i Stockholm.


Kontaktuppgifter

Tobias Ljungström, onlinechef Coop Syd, tobias.ljungstrom@coop.se, 010-7434344

press@gordondelivery.com


Om Gordon

Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade, hållbara och temperaturkontrollerade hemleveranser. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. 2022 hade Gordon en nettoomsättning på 568 miljoner SEK. Bland kunderna i Sverige, Danmark och Norge finns HelloFresh, Coop, MEDS, Kokkeløren och Sundtakeaway.dk.

Coop Syd

Coop Syd är en konsumentkooperativ förening med över 500.000 medlemmar. Föreningen driver 113 butiker i Skåne och Blekinge län.

Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt