Andreas Viklund leder Gordons techutveckling

Allt fler e-handelsföretag väljer Gorodons Last Mile Platform för att växa sin verksamhet.
– Jag är stolt över det som vi i Gordons techteam har gjort och det vi gör. Gordon hade inte varit där vi är i dag utan vår egen techplattform som vi hela tiden jobbar med för att utveckla, säger Andreas Viklund, CTO för Gordon.

Techteamet arbetar med att möta de önskemål på förbättringar som uppstår i hela Gordons leveranskedja. 

– Det är en helhetslösning där vi hanterar allt inom samma gränssnitt. Vi tar emot ordrar, planerar rutter, sorterar varorna, ger information till förarna och låter mottagarna följa sin leverans i realtid i ett och samma system, säger Andreas Viklund. 

All kunskap om att genomföra effektiva leveranser med miljömedvetna rutter samlas i techplattformen. Plattformen erbjuds dessutom till företag med en befintlig flotta och vill sköta leveranserna på egen hand, något som är helt unikt bland last mile-aktörer. 

– Vi säljer ett välbeprövat system som är utvecklat efter faktiska behov och utmaningar inom branschen. Plattformen kan användas för att planera och genomföra alla sorters leveranser, men det är klart att vårt system är specialanpassat för att klara temperaturkontrollerade leveranser, säger Andreas Viklund.

I takt med att plattformen får kunder i andra länder och med annat fokus än temperaturkontrollerade leveranser behöver den anpassas. Det kan handla om att se till att allt från ruttoptimering och språk till analys och returflöden fungerar på bästa sätt. 

– Vi försöker hela tiden att ligga steget före, men också se till att förbättra saker som kan verka små men som underlättar arbetet med väldigt många leveranser, säger Andreas Viklund. 


Dela:

Senaste nytt


Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset, vinnaren koras på Dagligvarugalan den 14 november.

Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset som delas till en aktör som ligger i framkant och driver en framgångsrik och effektiv e-handel med dagligvaror. Den 14 november koras vinnaren på Dagligvarugalan – nominera idag!