Kristina Liljestrand leder Gordon mot hållbara hemleveranser

Kristina Liljestrand älskar logistik, särskilt när det kombineras med hållbarhet och innovation. Det var därför hon sökte sig till Gordon. I dag är hon Chef för Affärsutveckling och Expansion på Gordon.

När Kristina Liljestrand jobbade som forskare på forskningsinstitutet Chalmers Industriteknik deltog Gordon i flera av de projekt som hon drev. 

– Jag ville jobba på Gordon för att utveckla nya system för hållbara hemleveranser och förändra vårt sätt att handla mat på, säger hon.

Nu leder hon Gordons avdelning för affärsutveckling. Inom avdelningen pågår sju olika utvecklingsprojekt. Ett av dem är Gordon Circular som tar fram ett cirkulärt system för de förpackningar som maten levereras i. 

– Lyckas vi med det kommer vi inte bara att sätta oss själva på kartan utan vi kommer att sätta Sverige på kartan som ett land som tar täten i fråga om cirkulär logistik, säger Kristina Liljestrand. 

Hennes doktorsavhandling handlade om att minska mattransporternas klimatpåverkan och som forskare initierade hon tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson projektet Resvinn mot matsvinn. 

– Det som jag har forskat om får jag nu göra på riktigt på Gordon, säger Kristina Liljestrand. 

Och i det arbetet har hon nu ett tydligt mål:

– Gordon ska ha det bästa erbjudandet i Europa inom last mile. Det gäller i fråga om kundnöjdhet, hållbarhet, kvalitet, innovation och effektivitet. Last mile är en ung bransch med mycket innovation. I denna bransch ska Gordon se till att hela tiden ligga längst fram, säger Kristina Liljestrand. 


Kristina Liljestrand

Titel: Chef för Affärsutveckling och Expansion.

Ålder: 37 år.

Bor: Stockholm.

Utbildning: Forskarutbildning i logistik vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. 

Dold talang: Strategiska resursspel och sticka mössor

Jobbar på Gordon sedan 2021.


Dela:

Senaste nytt


Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset som delas till en aktör som ligger i framkant och driver en framgångsrik och effektiv e-handel med dagligvaror. Den 14 november koras vinnaren på Dagligvarugalan – nominera idag!

Är du Årets e-handlare 2024? Gordon är stolt partner till priset, vinnaren koras på Dagligvarugalan den 14 november.