Gordon expanderar i sydöstra Sverige med nytt lager i Växjö

Lastmile-företaget Gordon expanderar med allt fler hemleveranser av kyld mat och kylda läkemedel. Det gör att Gordon nu har flyttat sin distributionscentral för sydöstra Sverige till större lokaler i Växjö. 
– Här har vi möjlighet att fortsätta växa. Det gör att vi på Gordon kan ta oss an nya kunduppdrag och förbättra servicen för de som vi redan samarbetar med, säger Ali Ghoce, VD för Gordon. 

På distributionscentralen i Växjö sorterar och samordnar Gordon varje månad 20 000 hemleveranser från matkasseföretag och livsmedelshandlare. 
– Vi växte ur den tidigare distributionscentralen, säger Kami Rajabi, manager för Gordons distributionscentraler i södra Sverige och Köpenhamn. 

Den tidigare centralen låg i Älghult, Uppvidinge kommun, sex mil nordost om Växjö. Den nya distributionscentralen är på 850 m2 där 50 m2 av utrymmet håller frystemperatur och resten är kylt. Detta gör det enklare för Gordon att hantera alla kylda leveranser i en obruten kyl- eller fryskedja. 

Från distributionscentralen i Växjö samordnar Gordon hemleveranser från de många företag som erbjuder färdiga matkassar, såsom HelloFresh, Middagsfrid, Svarta lådan och GI-boxen, till personer i sydöstra Småland och Blekinge. 

Under 2022 fick Gordon många nya uppdrag från dagligvaruhandlare och livsmedelsprodudenter som vill utöka sin näthandel. 
– Den nya distributionscentralen gör att vi kan erbjuda våra tjänster till fler i sydöstra Sverige, säger Ali Ghoce. 

Gordon planerar också för att en större del av hemleveranserna till personer i södra Sverige ska hanteras på centralen i Växjö.
– Det gör att vi kan minska mängden transporter och skapa effektivare rutter, säger Kami Rajabi.

Kontaktperson

Johan Flanke, PR & Communication manager, Gordon, johan.flanke@gordondelivery.com, 070-6546503

Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt