Göteborgsföretaget Kött på riktigt slår försäljningsrekord med ny e-handel och leveranser till hela Sverige

1 november i år startade Göteborgsföretaget Kött på riktigt med e-handel med kött av premiumkvalitet. En månad senare hade försäljningen ökat med 200 procent jämfört med hela fjolårets julhandel. Nu ser Carl-Anton Stange, VD för Kött på riktigt, fram emot en hektisk decembermånad. För första gången kan företaget erbjuda samordnade leveranser i hela Sverige tack vare ett nytt samarbete med last mile-företaget Gordon.

Bakom Kött på riktigt står 22-årige Carl-Anton Stange. Han tog nyligen över uppdraget som VD för bolaget som funnits sedan 2014. Då jobbade han som säljare vid sidan av sina studier. Då var det dörrförsäljningen som gällde och så var det fram till att e-handeln startade 1 november. 

På hemsidan säljs nu jullådor i tre olika storlekar. I den lilla jullådan finns julskinka, revben, prinskorvar, kycklingbröstfiléer och färs att göra köttbullarna av. I de två större lådorna finns också oxfilé och lammracks. 

– Julen är en av våra största mathögtider. Till den vill vi erbjuda kött av högsta kvalitet som kommer direkt från slakteriet. Det gör att det inte går att få tag i kött som är färskare, säger Carl-Anton Stange. 

Köttet som uteslutande är av de två högsta klasserna, klass 3 och 4, kommer från Skaraborg och slaktas på familjeslakteriet Skövde slakteri. 

Rekordförsäljning av kött från Skaraborg

Under julen 2021 sålde Kött på riktigt för 850 000 kronor i Göteborg med omnejd. Då var julförsäljningen 25 procent av hela årets försäljning. Sedan e-handeln startade har 10 000 personer besökt hemsidan och beställningar har kommit in från hela landet. Under november månad i år har därför försäljningen ökat till omkring 3 miljoner kronor. Hälften av den försäljningen kommer från e-handeln. 

– Vi har aldrig sålt så mycket som nu, säger Carl-Anton Stange. 

Expansionsplaner tack vare samordnade hemleveranser

Nästa år planerar Carl-Anton Stange att lansera en helt ny e-handelsplattform. Där ska det vara möjligt att kombinera sina egna lådor med kött vid sidan av ett bredare utbud av färdiga lådor till grillfesten, påsken och utifrån säsong. Planen är också att expandera försäljningen till fler länder. I första hand handlar det om Danmark. 

– Tidigare har vi kört köttet i egna bilar. Nu har vi inlett ett samarbete med Gordon som gör att vi kan få ut våra produkter i hela Sverige och i nästa steg i våra grannländer. Det är också en fördel att vi tack vare Gordon kan samordna våra hemleveranser med andra producenter, säger Carl-Anton Stange. 


Kontakt
Carl-Anton Stange, VD Kött på riktigt, info@kottpariktigt.se

press@gordondelivery.comm


Om Kött på riktigt

Kött på riktigt levererar hem kvalitetskött till privatpersoner runt om i Sverige. Köttet kommer från gårdar där djuren får växa upp i sin naturliga takt och miljö. Kött på riktigt har sitt kontor i Högsbo i Göteborg. Företaget ägs och drivs av två unga entreprenörer vars stora passion är att minska avståndet mellan gård och konsument och att presentera en råvara av hög kvalitet. Kött på riktigt vill kunna dela med sig av vår passion för bra mat, bra råvaror och samtidigt göra nytta för miljön. Kött på riktigt är precis som det låter. Det är kött på riktigt!


Hemsida
https://kottpariktigt.se/


Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt