Palett når fler med sin hälsosamma mat tack vare Gordon

Det norska företaget Palett började laga hälsosam mat i lokaler som stod övergivna under pandemin. Försäljning och leverans gick via Foodora och Wolt. Sedan september erbjuder de hemleverans av matboxar med flera maträtter och har gett Gordon förtroendet att sköta dessa för att kunna nå fler med sin mat.   

– Vi fick en smidig start och hoppas nu kunna växa tillsammans med Gordon, säger Kristine Bakk, en av Paletts grundare.

Kristine Bakk och Frøya Hetzel startade Palett våren 2020. De upptäckte att det fanns flera kökslokaler som stod outnyttjade och tyckte att det var svårt att få tag på hälsosam mat i Norge för personer med en hektisk livstil.
– Foodora och Wolt växte mycket men det fanns inga nyttiga alternativ alls under den här tiden för personer som var “on the go”, säger Kristine Bakk.
Ju mer de utforskade marknaden desto tydligare blev det för dem att de kunde göra skillnad, både för människors hälsa och för planeten.

Efterfrågan på deras mat växte och de bestämde sig för att bredda erbjudandet till att också omfatta en matbox där kunden fick flera maträtter hemlevererade. Samtidigt kom möjligheten att låta mataffärer sälja deras mat. Under det senaste halvåret har därför Palett anpassat sina produkter så att de har längre hållbarhet, vilket inte behövs om man bara lagar maten för att ätas direkt.

På takeaway-menyn finns nu 15 olika rätter som kan hämtas i de egna restaurangerna i Oslo och Drammen eller som kan beställas hem. Till matboxen går det att välja mellan sex rätter. Tre av dessa sex rätter går också att köpa hos Meny, en av Norges stora mataffärer.
Kristine ser positivt på framtiden.
– Hittills har det gått väldigt bra. Bara under första veckan hade vi 150 ordrar på matboxen vilket var långt över våra förväntningar. Vi ser detta som en pilot för att testa hur kunderna reagerar och om de vill köpa, innan vi investerar mer, säger hon.

I samband med utvecklingen av matboxen såg Palett att leveransen hade stor betydelse.
– Vi valde att börja samarbeta med Gordon för att garantera livsmedelssäkerheten. Här i Norge tror jag inte att det finns några stora aktörer som erbjuder leverans från dörr till dörr i kylda bilar. Det skulle vara en stor risk för oss att använda ett annat bolag eftersom matens kvalitet är viktig för oss, säger Kristine Bakk.

Att Gordon dessutom gör det möjligt för Palett att nå fler kunder och täcka ett större geografiskt område utan att behöva utöka eller flytta sin produktion var också en viktig anledning till att Palett valde Gordon.
– Med Foodora och Wolt kan man bara nå så långt som en cyklist kan cykla från köket. Med Gordon kan vi nå många fler kunder, säger Kristine Bakk.
Målet med att samarbeta med Gordon är att nå ut med hälsosam och hållbar mat till så många som möjligt. Eftersom Palett består av ett litet team är en av deras utmaningar att prioritera var de ska fokusera sina resurser när möjligheterna strömmar in, och eftersom Palett inte själva fokuserar på leverans är Gordon en viktig partner som de vill växa tillsammans med, både i och utanför Norge.


Dela:

Senaste nytt