Kylmäkuljetuksen viimeiset kilometrit ovat kuumia – Gordon Delivery kasvaa Suomessa

Viimeisen kilometrin kuljetusyhtiö Gordon Delivery on kasvattamassa liiketoimintaansa. Kylmäsäilytettäviä elintarvikkeita ja lääkkeitä katkeamattomassa kylmäketjussa toimittava yhtiö on kehittämässä uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotta se voi vastata verkossa ruokaostoksiaan tekevien suomalaisten turvallisten ja kestävien kuljetusten kysyntään. 

Gordon Delivery toimittaa jäähdytettyjä tuotteita yhteistoimitusperiaatteella: joka kuukausi se toimittaa yli 600 000 kylmäsäilytettävää elintarvike- ja lääketoimitusta. Palveluvaihtoehdot vaihtelevat kuljettajat ja asiakkaan menestyshallinnan käsittävästä kattavasta kokonaisratkaisusta pelkkään SaaS-logistiikka-alustaan.
 
Yhtiö saapui Suomen markkinoille vuonna 2021, ja siitä lähtien se on tehnyt yhteistyötä Keskon ja S-ryhmän ruokakauppaketjujen sekä ateriapakkausten tarjoajien kanssa.
 
– Olemme huomanneet, että osaamisellemme on tarvetta: toimimme luotettavana viimeisen kilometrin kumppanina ja tarjoamme katkeamattoman kylmäketjun tuottajalta loppuasiakkaalle. Palvelumme herättävät valtavasti kiinnostusta, kertoo Gordon Deliveryn toimitusjohtaja ja perustajajäsen Ali Ghoce. 
 
Gordon Delivery tavoittaa lähes 20 miljoonaa kuluttajaa Pohjoismaissa ja tarjoaa kestäviä viimeisten kilometrien teknologiaratkaisuja eri asiakkaille, kuten Hello Freshille, ICA:lle ja Coopille. 
 
– Nykyään tavoitamme 42 prosenttia Suomen kuluttajista, ja kasvumme jatkuu. Asiakkaamme voivat hyödyntää katkeamattomia kylmäketjujamme sekä Suomessa että koko Pohjoismaiden markkinoilla: Ruotsissa tavoitamme 90 prosenttia kuluttajista ja Tanskassa peräti 98 prosenttia kuluttajista, ja kattavuutemme Norjassa kasvaa nopeasti, Ali Ghoce sanoo. 
 
Gordon Deliveryn painopistealueita ovat liiketoiminnan kasvu, maantieteellisen peittävyyden kasvu ja uudet, innovatiiviset palvelut, jotka parantavat sekä vähittäiskauppiaiden että kuluttajien arkea. Esimerkkeinä voidaan mainita Ruotsissa käynnistetty pilottihanke Gordon Pickup, jonka puitteissa kuluttajat voivat noutaa elintarvikkeensa kylmä- ja pakastesäilytyskaapeista, sekä Gordonin kehittämä sähköauto, joka on varustettu ainutlaatuisella aktiivisella jäähdytysjärjestelmällä. 
 
– Meille on tärkeää auttaa asiakkaitamme kasvattamaan liiketoimintaansa ja tarjota kestäviä ja innovatiivisia toimitusratkaisuja, joiden avulla asiakkaamme tavoittavat entistä useampia kuluttajia. Aloitamme toimitukset myös muissa suurissa kaupungeissa, kuten Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Haluamme olla ensimmäinen viimeisen kilometrin toimituskumppani jo olemassa oleville ja uusille ateriapakkauksia tarjoaville yrityksille Suomessa, Ali Ghoce linjaa. 


Vapaasti käytettäviä, korkearesoluutioisia valokuvia.


Lehdistö

Amanda Regnstrand, amanda.regnstrand@gordondelivery.com, +46764922641Gordon Delivery

Gordon Delivery on perustettu vuonna 2015, ja se toimittaa kuukausittain yli 600 000 kylmäsäilytettävää elintarvike- ja lääketoimitusta. Yhtiö on erikoistunut digitalisoituihin lämpötilaohjattuihin viimeisen kilometrin toimituksiin. Lisäksi se tarjoaa muiden yritysten käyttöön viimeisen kilometrin SaaS-alustan. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli 39 miljoonaa euroa. Gordon Delivery tavoittaa tällä hetkellä lähes 20 miljoonaa kuluttajaa Pohjoismaissa ja tekee yhteistyötä muun muassa Hello Freshin, ICA:n ja Coopin kanssa.
Dela:
Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade, hållbara och temperaturkontrollerade hemleveranser. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. 2022 hade Gordon en nettoomsättning på 568 miljoner SEK. Bland kunderna i Sverige, Danmark och Norge finns HelloFresh, Coop, MEDS, Kokkeløren och Sundtakeaway.dk. 

Senaste nytt