Gordon Delivery först i Sverige att leverera färdigkomponerade matkassar till kylda och frysta paketskåp

I december 2021 lanserade Gordon Delivery tjänsten Gordon Pickup som består av kylda och frysta paketskåp ute på stan dit kunder som e-handlar kan få sin mat levererad. Den första pilotfasen inleddes i samarbete med Coop och nu i pilotfas två breddar Gordon tjänsten vilket innebär att även färdigkomponerade matkassar, så kallade meal kits, kan levereras till de kylda och frysta paketskåpen.

Gordon har gedigen erfarenhet av att effektivt leverera dagligvaror och matkassar i kylbilar, Gordon Pickup är ett nytt leveransalternativ som skapar mer flexibilitet för kunden i sin vardag. Med Gordon Pickup kan kunder välja avhämtning i kylda och frysta paketskåp istället för hemleverans. 

– Gordon är mitt i en spännande resa och vi tittar hela tiden på hur vi kan skapa ett bättre kunderbjudande och samtidigt växa vår affär. Det känns så kul att vi nu kan erbjuda ett helt nytt leveranssätt som öppnar upp för större flexibilitet, även för de som handlar färdigkomponerade matkassar, säger Ali Ghoce, VD och grundare på Gordon Delivery. 

Simple Feast är den första av Gordons kunder som erbjuder leverans till paketskåpen. Under sommaren kommer Gordons alla matkasse-kunder i Stockholm få tillgång till samma lösning.

– Vi vet att många av våra kunder kämpar med att få ihop livspusslet. Därför känns det både roligt och givet att vi utökar samarbetet med Gordon Delivery för att erbjuda mer flexibla leveranssätt av våra matkassar. Förhoppningsvis bidrar vi med att göra vardagen ännu lite enklare för våra kunder, säger Magnus Møller, Simple Feast.

Gordon Pickup rullas ut på nya platser

I december förra året lanserades de första Gordon Pickup-skåpen och idag finns skåpen på tre platser i Stockholm: Skrapan (Södermalm), Telefonplan, Äppelviken (Bromma) och 13 juni öppnar Gordon Pickup i Solna. Efter sommaren öppnar Gordon Pickup upp på ytterligare fyra nya platser. Efter pilotfasen är tanken att skåpen ska rullas ut brett i de nordiska länderna.

Om Gordon Delivery

Gordon Delivery grundades 2015 och genomför i dag över 600 000 leveranser av kylda matvaror och läkemedel varje månad. Bolaget är specialiserat på digitaliserade flöden av just temperaturreglerade last mile-leveranser. Utöver det lutar de sig även mot ett till affärsben; en SaaS-plattform för last mile som de licensierar ut till andra bolag. Under 2021 omsatte bolaget 413 miljoner kronor. Gordon Delivery når idag närmare 20 miljoner konsumenter i Norden och genom samkörning för olika kunder såsom: Hello Fresh, ICA, Coop hjälper de både miljön och mat-e-handlare.

Gordon Pickup finns i dagsläget på följande platser:

Solna 

Adress: Diktarvägen 17, 171 69 Solna

Äppelviken (Bromma)

Adress: Västerled 12, 167 55 Bromma

Skrapan (Södermalm) 

Adress: Götgatan 74, 118 26 Stockholm

Telefonplan 

Adress: Tellusborgsvägen 87, 126 29 Hägersten

För mer info gordondelivery.com/pickup

Presskontakt

Amanda Regnstrand, press@gordondelivery.com

Dela:

Om Gordon

Gordon är ett last mile-företag specialiserat på samordnade flöden av tempererade leveranser. Bolaget har två affärsområden: En helhetslösning för kylda last mile-leveranser och en SaaS-plattform. Gordon grundades 2015 i Stockholm och har idag verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland kunderna finns dagligvaruhandlare, mealkitföretag, livsmedelsproducenter och apotek.

Senaste nytt