GroGro: “Gordon Delivery gör det möjligt för oss att växa”

För den ekologiska barnmatsproducenten GroGro som specialiserat sig på färsk mat som inte värmebehandlas är en obruten kylkedja A och O. Med Gordon Delivery som partner har företaget kunnat växa utanför sin lokala marknad och siktar nu på att serva familjer i både Sverige och Norge. 

Som nybliven mamma saknade näringsterapeuten Malin Bruset färskare och ekologiska alternativ inom barnmat. Det ledde till att hon författade Barnmatsbibeln, en bok full av inspiration för föräldrar. Men hon kände snabbt att det fanns mer att göra. 

– Många föräldrar känner en osäkerhet kring vilken mat man kan laga till sina minsta, eller saknar ork att laga den själva. Alternativet har då varit rumstempererad barnmat med lång hållbarhet, säger Malin. 

Hon förklarar att mycket av den barnmat som finns att handla i matbutikerna har genomgått kraftig värmebehandling för att kunna stå många månader i rumstemperatur utan att bli dålig. Det innebär samtidigt att viktiga nyttigheter i maten försvinner.  

– Jag kände att det saknades något, och tittade på möjligheter för att producera färsk, ekologisk barnmat som inte värmebehandlas. Sommaren 2018 startade jag GroGro.

Kravet – en obruten kylkedja

Malin Bruset, grundare och vd på GroGro.

Företaget fick ett bra mottagande och efterfrågan på GroGros produkter ökade snabbt. För att kunna leverera till familjer som bor även utanför Stockholm sökte Malin en samarbetspartner specialiserad på kylda hemleveranser. Hon kom då i kontakt med Gordon Delivery. 

– Färsk mat är väldigt temperaturkänslig och då är det oerhört viktigt med en obruten kylkedja vilket vi får med Gordon Delivery, säger Malin.

Malin uppskattar många aspekter av partnerskapet, men kanske främst den effektiva kommunikationen och det lösningsorienterade arbetssättet.

– Utan en kyld leverantörspartner hade vi inte kunnat sälja våra produkter i den utsträckning vi gör idag. Det jag verkligen gillar med Gordon är att det är enkelt att kommunicera med dem, de är positiva och öppna för nya och anpassade lösningar. Det gör att vi kan växa tillsammans med dem, berättar hon.

Idag finns varumärket i Sverige och Norge, och utöver försäljning i den egna webbshopen säljs produkterna även i integrerade kylar vid barnmatshyllan i ett antal matbutiker. 

En långsiktig partner

I takt med att GroGro växer i Skandinavien kommer deras hemleveranser att utökas till den norska marknaden. Eftersom Gordon Delivery numer är verksamma även i Norge behöver Malin inte fundera på att välja en annan leverantör.

– Det känns väldigt spännande att kunna samarbeta med samma leverantör på flera olika marknader. Jag ser därför i Gordon Delivery en långsiktig partner som vi hittar ännu fler lösningar tillsammans med i takt med att vi växer, säger Malin Bruset. 

Dela:

Senaste nytt