Gordon Delivery lanserar Sveriges första oberoende kylda paketskåp

Varje månad får en halv miljon svenskar som handlar sin mat på nätet sina varor hemlevererade av Gordon Delivery. Nu lanserar företaget tjänsten Gordon Pickup, kylda paketskåp ute på stan dit kunder som e-handlar kan få sin mat levererad. 

Skåpen består av totalt 40 rymliga luckor, 28 luckor för kylda varor och tolv för frysta. I de största luckorna ryms tre matkassar. Tjänsten gör det möjligt för kunder som e-handlar sin mat att hämta varorna i ett kylt skåp på en tid och plats som de själva väljer. 

– På Gordon Delivery är vi fast beslutna om att leverera branschledande lösningar inom last-mile logistik för att ge våra kunder konkurrensfördelar, ökad förutsägbarhet och ett högre värde. Med Gordon Pickup som komplement till hemleveranser gör vi det enklare för människor att få ihop livspusslet, säger Ali Ghoce, grundare och vd.

Att handla sin mat på nätet sparar i snitt 23 minuter per gång. Under pandemin har allt fler konsumenter upptäckt fördelarna med att handla mat online. Tillsammans med möjligheterna till hemleverans ger de kylda paketskåpen kunderna ytterligare flexibilitet i vardagen.

Tjänsten Gordon Pickup lanseras i samarbete med Coop och kommer först att testas på platser runtom i Stockholm. Kunder som beställer mat via Coops hemsida kan välja Gordon Pickup bland leveransalternativen. Efter pilotfasen är tanken att skåpen ska rullas ut brett i de nordiska länderna.

– Vi på Coop Butiker & Stormarknader är glada att kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en lösning som förenklar vardagen för dem. Och att vi tillsammans med Gordon är med och utvecklar mer hållbara leveranslösningar inom dagligvaruhandeln, säger Erik Edvardsson, ansvarig, chef e-handel och varuflöde. 

– Alla kunder kommer vara välkomna till våra skåp och det ger fördelar till alla. Våra kunder når flera konsumenter, fastighetsägarna slipper ha skåp från flera e-handlare, och konsumenterna kommer att ha nära till skåp där de kan hämta leveranser från flera e-handlare samtidigt, säger Ali Ghoce.

Även det sortiment som konsumenter kan hämta i skåpen kommer att breddas.

– Nu jobbar vi mot lösningar där flera kylvaror samkörs, till exempel apoteksvaror och mat. Då kan kunden hämta två beställningar på en och samma gång, säger Ali Ghoce. 

För mer info, kontakta:

Ali Ghoce, vd
+46 70 590 79 66
ag@gordondelivery.com 

Dela:
Uppdraget för last mile-företaget Gordon är att underlätta vardagen för människor genom samordnade och hållbara hemleveranser av mat och mediciner. Bolagets hjärta består av en effektiv digital plattform som kopplar samman leverantörer, förare och mottagare av hemleveranser. Gordon grundades 2015 i Stockholm. Sedan dess har verksamheten växt kraftigt. I dag kan Gordon genomföra 600 000 leveranser under en månad i Sverige, Norge, Danmark och Finland med en obruten kylkedja. 2021 hade Gordon en nettoomsättning på 413 miljoner kronor. Bland kunderna i Sverige finns HelloFresh, Ica, Coop, GI-boxen, MEDS och FirstVet. 21 november 2022 fick Gordons vd Ali Ghoce ta emot priset Årets pionjär inom svenskt näringsliv av kungen. 

Senaste nytt